Αντίμετρα στους S-400 ψάχνουν οι Τούρκοι και πως μπλέκουν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο

Μέσα στον πανικό που επικρατεί στην Τουρκία μετά από την μετωπική σύγκρουση που έχει προκύψει με τη Ρωσία, έρχονται στην επιφάνεια πληροφορίες που έχουν ελληνικό ενδιαφέρον. Όπως αυτή που δημοσιεύθηκε και κάνει λόγο για συστήματα ηλεκτρονικών αντίμετρων που η Άγκυρα έχει ενεργοποιήσει στις παραβιάσεις της στο Αιγαίο!

Η ηλεκτρονική έκδοση της YENI SAFAK αναφέρει ότι μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Ρωσίας να εγκαταστήσει πυραύλους S-400 στη Συρία, έχει αποφασίσει να ενισχύσει τα συστήματα αεράμυνάς της. Έχει κινητοποιηθεί για την αποστολή Κoral της τουρκικής εταιρίας ΑSELSAN, τα οποία διαθέτουν σύστημα ραντάρ και αφορούν ηλεκτρονικά αντίμετρα. Το συγκεκριμένο σύστημα αεράμυνας της ASELSAN ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Σμύρνη για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Τουρκία έχει θέμα με την αεράμυνά της ,αφού ακόμη δεν έχει καταλήξει σε αποφαση επιλογής αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς. Η συμφωνία με τους κινέζους που είχε επιτευχθεί ,προκάλεσε την οργή NATO και ΗΠΑ και δεν προχώρησε. Υποτίθεται ότι η Τουρκία θα εξέταζε και τα ρωσικά S-300!

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην κατασκευή εγχώριου αντιαεροπορικού συστήματος.

Πηγή : onalert.gr

 

Pin It on Pinterest

Share This