Αντιμέτωπες με την απαξίωση της κυβέρνησης για το Μεταφορικό Ισοδύναμο οι Νησιωτικες επιχειρήσεις

Για ακόμα έναν μήνα οι επιχειρήσεις της νησιωτικής χώρας βρίσκονται αντιμέτωπες με την απαξίωση της κυβέρνησης για το μεταφορικό ισοδύναμο, για το οποίο δεν έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές έγκαιρα, παρά μόνο παρατείνονται μήνα με μήνα.

Πιο συγκεκριμένα δεν έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς των νησιωτών το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ ούτε καν έχει προχωρήσει η διαδικασία για την καταχώρηση του πρώτου εξαμήνου του 2022.

Οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με την ακρίβεια των προϊόντων αλλά και των μεταφορικών εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και των επακόλουθων αυτής και το μεταφορικό ισοδύναμο έχει αποδειχθεί πως είναι ένα μέσο , το οποίο βοηθάει πολύ τα νησιά .Ειδικότερα είναι η μοναδική βοήθεια των νησιωτών για το εξτρά κόστος που επιβαρύνονται από τα μεταφορικά.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως απαξιώνει το μέτρο αυτό με τις “εκκωφαντικές καθυστερήσεις” ενός έτους στην αποπληρωμή , ενώ οι κάτοικοι και επιχειρηματίες των νησιών αγωνιούν για τη διατήρηση του μεταφορικού ισοδύναμου καθώς βλέπει πως η κυβέρνηση με τις τακτικές της δεν προτίθεται να στηρίξει αυτή τη βοήθεια.

Σημειώνεται πως το πρώτο εξάμηνο του 2021 πιστώθηκε στους λογαριασμούς κοντά στο Πάσχα…

Pin It on Pinterest

Share This