Αντικαθίσταται ο κυβερνήτης του «Αρματωλός» μετά το επεισόδιο

Αντικατάσταση κυβερνήτη διατάχθηκε για την κανονιοφόρο «Αρματωλός», η οποία πλέει προς τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διατάχθηκε. Η αντικατάσταση αυτή ήταν προγραμματισμένη ωστόσο επισπεύσθηκε.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο news.gr, «όσα έχουν αναφερθεί στην ανακοίνωση ισχύουν. Την ευθύνη φέρει το τουρκικό φορτηγό πλοίο».

Το μήνυμα που θέλει να περάσει, ωστόσο, η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού είναι ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει ενέργειες από τον κυβερνήτη για την αποφυγή της «επακούμβησης» καθώς στην περίπτωση που το φορτηγό πλοίο ήταν μεγαλύτερο ενδεχομένως η τροπή να ήταν άσχημη. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, δεν έπρεπε ο κυβερνήτης να περιμένει το τουρκικό σκάφος να τον πλησιάσει τόσο πολύ.

Ως προς το σκάφος μετά από τον σχετικό τεχνικό έλεγχο και τις όποιες «λαμαρινοδουλειές» προκύψουν και επιδιορθωθούν άμεσα αυτό θα αναλάβει και πάλι υπηρεσία στο Αιγαίο.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα προχωρήσει σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και ειδική πραγματογνωμοσύνη για το περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα, 4,5 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Λέσβου.

Υπενθυμίζεται πως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το τουρκικό εμπορικό πλοίο «KARMATE», παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα και «ακούμπησε» την κανονιοφόρο «Αρματωλός» του Πολεμικού Ναυτικού.

Μετά το συμβάν, από το οποίο δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές ή τραυματίες, το τουρκικό πλοίο, παρά τις κλήσεις στον ασύρματο από την ελληνική πλευρά, συνέχισε την πορεία του και κατευθύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές.