Αντιδράσεις και αποχωρήσεις από τη Βουλή για το μπαράζ τροπολογιών

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στη Βουλή από τη «βροχή» τροπολογιών που έχουν κατατεθεί τα τελευταία 24ωρα στα νομοσχέδια που ψηφίζονται στη Βουλή, ενόψει του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών.

Το ΚΚΕ μέσω της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του κόμματος, Διαμάντως Μανωλάκου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την περαιτέρω συζήτηση και υπερψήφιση των άρθρων και των τροπολογιών που έχουν επισυναφθεί στο νομοσχέδιο για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις.

Η κ. Μανωλάκου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τον «εκφυλισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας από τον ορυμαγδό των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί».

Στη συνέχεια, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την εισφορά σε γη και τις απαλλοτριώσεις.

Ο εισηγητής του κόμματος Βαγγέλης Αποστόλου διαμαρτυρήθηκε για τη διαδικασία που έχει επιλέξει η κυβέρνηση και ανακοίνωσε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί 80 τροπολογίες, από τις οποίες η κυβέρνηση έχει ήδη δεχθεί 11 εκ των οποίων οι επτά εκπρόθεσμες -ενώ στο νομοσχέδιο για την υγεία που θα συζητηθεί τη Δευτέρα, έχουν ήδη κατατεθεί 52 τροπολογίες.

Το πρόβλημα αναγνώρισε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος πρότεινε να υπάρξει συνεννόηση σε επίπεδο Διάσκεψης των Προέδρων, προκειμένου να υπάρξει αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, και να επιτρέπεται να γίνονται δεκτές «μονάχα τροπολογίες που υπογράφονται από συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών, δύο ή τρία κόμματα, ή τουλάχιστον την κοινοβουλευτική ομάδα ενός κόμματος και όχι ενός ή δύο βουλευτών».

πηγή: tanea.gr

Pin It on Pinterest