Αρνητικός ο Ντάισελμπλουμ σε μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό

«Η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και στα ξενοδοχεία οφείλεται στο έλλειμμα φορολογικών εσόδων που χαρακτηρίζει την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου για την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής.

«Υπάρχουν κάποια δημοσιονομικά όρια, κάποιοι δημοσιονομικοί στόχοι στη διαδικασία προσαρμογής που πρέπει να θεσπιστούν. Οι στόχοι έχουν προσαρμοστεί για να είναι μεγαλύτερος ο χρόνος και ηπιότερη η προσαρμογή, αλλά το να πάμε στην άλλη άκρη και να μειώσουμε τον ΦΠΑ, κάτι τέτοιο θα καταστήσει το χρέος μη βιώσιμο», σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, παρατήρησε ότι «εξαρτάται από τις χώρες να κάνουν τις επιλογές της. Πρέπει όμως καταλήξουν σε κάποιο όριο». Σημείωσε επίσης ότι η Αθήνα κάνει τις επιλογές της και θα πρέπει να παρουσιάσει ισοδύναμα μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest