Το τελευταίο στάδιο της ανορεξίας σε εικόνες

Μια ανορεξική έφηβη έφτασε λίγο πριν το θάνατο, αλλά κατάφερε να γλιτώσει και να αναρρώσει και τώρα δίνει δύναμη σε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

Η 19χρονη σήμερα Elle Lietzow, από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, διηγείται την ιστορία της, καθώς όταν ήταν 17 ετών και έπασχε από ανορεξία, είχε φτάσει στο τελευταίο στάδιο λίγο πριν πεθάνει. Πέρασε μάλιστα μία ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να φάει και να πιει τίποτα σε μια απελπισμένη προσπάθεια της να γίνει δημοφιλής στο σχολείο, σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail.

Η νεαρή κοπέλα αρνιόταν να βάλει έστω και γουλιά νερό στο στόμα της, με τα κιλά της να φτάνουν τα μόλις τα 34. Μετά από μια εβδομάδα χωρίς καθόλου φαγητό και νερό, όπως ήταν αναμενόμενο, κατέρρευσε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι τρομοκρατημένοι γιατροί και οι νοσοκόμες έμειναν έκπληκτοι με το γεγονός ότι ήταν ακόμη ζωντανή. Το κυκλοφορικό της στα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών της είχε αρχίσει να έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα και τα νύχια της είχαν γίνει εύθραυστα, μαύρα και έσπαγαν εύκολα. Τα μακριά ξανθά μαλλιά της άρχισαν να πέφτουν και η περίοδός της είχε σταματήσει. Το σώμα της ήταν πλέον τόσο αδυνατισμένο, ώστε τα πλευρά και οι γοφοί της είχαν πεταχτεί έξω.

Η 19χρονη σήμερα κοπέλα παραδέχτηκε αργότερα ότι ήθελε να χάσει κιλά επειδή νόμιζε ότι το να είναι αδύνατη θα την κάνει δημοφιλή ανάμεσα στους συνομηλίκους της.

Μιλώντας για τα όσα πέρασε είπε σχετικά: «Ήθελα να γίνω πολύ αδύνατη, μόνο και μόνο για να γίνω αποδεκτή από όλους. Είχα αποκτήσει τόσους πολλούς φίλους, όταν έχασα βάρος όταν ξεκίνησα την κολύμβηση και όλοι μου έλεγαν “μπράβο”. Σκέφτηκα, ότι αν σταματούσα το κολύμπι θα έπρεπε να συνεχίσω να έχω χαμηλό βάρος για να εξακολουθήσω να έχω τους φίλους μου, γιατί αν έπαιρνα κιλά κανείς δε θα ήθελε να είναι φίλος μου πια». Όπως λέει η ίδια, παλιότερα ήταν αντικείμενο χλευασμού από παιδιά και δεν ήθελε να επανέλθει σε αυτή την κατάσταση. Κάποια στιγμή σταμάτησε την κολύμβηση κι άρχισε να ασχολείται με το σχολείο και τους νέους της φίλους.

Για να μην πάρει βάρος άρχισε να τρώει όλο και λιγότερο, χάνοντας απότομα κιλά. Όπως αποκαλύπτει, τιμωρούσε η ίδια τον εαυτό της κάθε φορά τρώγοντας όλο και λιγότερο ξεκινώντας σιγά-σιγά να αρρωσταίνει. «Έλεγα ψέμματα στην οικογένειά μου ότι τρώω και γυμνάζομαι. Μισούσα τον εαυτό μου γι’ αυτό που έκανα», λέει η ίδια. Μέσα σε λίγους μήνες έχασε 40 κιλά προκαλώντας ένα ισχυρό σοκ στον οργανισμό της με αποτέλεσμα μια μέρα να πρέπει να εισηχθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία, αφού οι γιατροί της είπαν ότι η καρδιά της δεν θα άντεχε πολλές μέρες ακόμα και η ίδια ένιωθε έτοιμη να πεθάνει.

Μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο άρχισε να ακολουθεί μια πιο σωστή διατροφή με αποτέλεσμα να επανέλθει σιγά-σιγά και με μεγάλη προσπάθεια και στήριξη ειδικών και της οικογένειάς μου.

«Η ζωή μου έχει αλλάξει μετά την αποκατάστασή μου. Τώρα είμαι κοινωνική, βγαίνω έξω με τους φίλους μου και δεν κλείνομαι στον εαυτό μου», λέει η 19χρονη που προσπαθεί πλέον να βοηθήσει μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα όσες κοπέλες έχουν παρόμοιο πρόβλημα.

 

ANOREXIA2ANOREXIA3 ANOREXIA5 ANOREXIA7ANOREXIA6ANOREXIA4

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest

Share This