Άνοδος της θερμοκρασίας και στη Ρόδο – Με πολλή ζέστη έρχεται ο Αύγουστος

Ζεστό θα είναι το επόμενο πενθήμερο στην Ρόδο ,κυρίως η ανατολική πλευρά του νησιού θα έχει και τις υψηλότερες θερμοκρασίες  .
Έτσι αύριο ο υδράργυρος θα φτάσει στους 36 βαθμούς στα ανατολικά τμήματα του νησιού(από Αφάντου μέχρι και Λίνδο,μάλιστα στην Λίνδο μπορεί να δούμε μεγαλύτερες θερμοκρασίες) ενώ στο δυτικό κομμάτι του νησιού η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς λόγω των δυτικών ανέμων που θα το δροσίζουν.
Στις 31 Ιουλίου η θερμοκρασία θα ανέβει στους 35 στο ανατολικό κομμάτι και στο δυτικό έως 30 βαθμούς.Η Λίνδος μπορεί να έχει υψηλότερες θερμοκρασίες.
Την Κυριακή 1η Αυγούστου θα ανεβεί ο υδράργυρος πιο πολύ και έτσι θα έχουμε έως 37 βαθμούς στο ανατολικό κομμάτι του νησιού και έως 30 με 31 βαθμούς στο δυτικό..
Την Δευτέρα 2 Αυγούστου θα έχουμε έως 38 βαθμούς Κελσίου στο ανατολικό και έως 30 βαθμούς Κελσίου στο δυτικό κομμάτι του νησιού.
Όπως βλέπουμε η Ρόδος χωρίζεται θερμοκρασιακά σε δύο μέρη ,το ανατολικό που είναι και το πιο ζεστό αλλά και το δυτικό που είναι το πιο δροσερό.Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των δυτικών ανέμων που είναι δροσεροί μεταφέροντας την δροσιά της θάλασσας στο δυτικό τμήμα του νησιού ,ωστόσο καθώς ο αέρας περνά πάνω από τα βουνά της Ρόδου η θερμοκρασία του ανεβαίνει μεταφέρει δηλαδή όλη την θερμότητα της γης εξαιτίας του δυνατού ήλιου και καταλήγει στο ανατολικό κομμάτι που έχει έως 7 βαθμούς διαφορά.Η πόλη της Ρόδου έχει το πλεονέκτημα ότι είναι περικυκλωμένη από θάλασσα οπότε θα είναι κάπως πιο δροσερά ,η Λίνδος είναι απρόβλεπτη συνήθως παρατηρούμε που θα τερματίσει το κοντέρ της θερμοκρασίας.Υπομονή λοιπόν μιας και φαίνεται ότι μετά τις 7 Αυγούστου θα αρχίζει να δροσίζει
Οι άνεμοι θα είναι 4 έως 5 μποφορ δυτικοι κυριως.
ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ !!!!!
Επιμέλεια: Παπαγγελής Σταύρος