Επιστολή εφ’ όλης της ύλης απο την υποψηφία με τον Στράτο Καρίκη, Άννα Κορρέ

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Πριν 3 χρόνια περίπου και έχοντας από το 1998 ενεργό ρόλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλησα να συμμετέχω στο εγχείρημα του πρώτου Ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου.

 Δηλώνω περήφανη που συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του Στάθη Κουσουρνά, ενός ηθικού ανθρώπου με υπέρτατη εμπειρία στα πολιτικά δρώμενα, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ.

Τιμήθηκα από τους συγχωριανούς μου και εκλέχθηκα Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κρητηνίας. Η αγάπη για το χωριό μου και η επίλυση των προβλημάτων καθημερινά ήταν στις πρώτες προτεραιότητές μου.

Με καθαρή σχέση μαζί με τ’ άλλα δύο μέλη του τοπικού συμβουλίου καταφέραμε να διατηρήσουμε τις ισορροπίες με όλους τους φορείς του χωριού και σε καθημερινή βάση να παλεύουμε όλοι μαζί για όσα θέματα απασχολούσαν την περιοχή μας.

Σταθήκαμε κοντά στους πολίτες μας και σε σοβαρά θέματα που ανέκυπταν ή χρονίζουν στην περιοχή μας και πιέζαμε με επιστολές, έγγραφα και συναντήσεις όλους τους αρμόδιους φορείς.

Δεν ήμασταν τόσο τυχεροί στη βοήθεια που θα έπρεπε να είχαμε ως Δημοτική αρχή από το κεντρικό κράτος διότι οι πόροι ήταν ελάχιστοι και η γραφειοκρατία τεράστια και τροχοπέδη τις περισσότερες φορές στην επίλυση των προβλημάτων.

Δουλέψαμε με ήθος και υψηλό αίσθημα ευθύνης γιατί το πρόβλημα του πολίτη ήταν μέρος και της δικής μας καθημερινότητας.

Ζητώ προσωπικά συγγνώμη, αν κάποιους συγχωριανούς μου δυσαρεστήσαμε με τις αποφάσεις που πήραμε, ο ρόλος μας αποσκοπούσε στο κοινό όφελος και επιλέξαμε να είμαστε περισσότερο δίκαιοι και λιγότερο αρεστοί.

Οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες δυστυχώς δεν είχαν τους απαιτούμενους πόρους και αρμοδιότητες και καθημερινά βρισκόμασταν εκτεθειμένοι. Προβλήματα στο ελάχιστο προσωπικό που διαθέταμε ως Δημοτική Ενότητα Αταβύρου, στα μηχανήματα που άλλοτε ήταν χαλασμένα και άλλοτε δεν είχαμε ανθρώπους να τα χειριστούν, στα υλικά που δεν διαθέταμε και αρκετές φορές συμβάλλαμε οικονομικά εμείς οι ίδιοι.

Κανένας όμως δεν μπορεί να ισχυριστεί έλλειψη προσπάθειας καθημερινής από την πλευρά μας, κανένας δεν μπορεί να μας καταλογίσει ότι τα παρατήσαμε. Παλέψαμε και είμαστε εδώ.

Σήμερα με περισσότερη εμπειρία και συναίσθηση της ευθύνης βρίσκομαι σε μία καινούργια πρόκληση αυτή των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου.

Ύστερα από ώριμη σκέψη, με απόλυτη διάθεση για προσφορά και κοινωνική ευαισθησία δηλώνω παρούσα και συμμετέχω στο ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο του κ. Στράτου Καρίκη, τον οποίο θεωρώ ως την καλύτερη επιλογή τη δεδομένη στιγμή, στην τιμητική πρόταση που μου έγινε να είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στην Ενότητα Αταβύρου.

Η κοινωνία είναι αυτή που θα κρίνει και θα επιλέξει τη νέα Δημοτική Αρχή που θα υπηρετήσει για τα επόμενα πέντε χρόνια, απλά δηλώνω ότι ξεκινώντας από την περιοχή μου καθημερινά εισπράττω από όλους την εκτίμηση και την αγάπη γιατί δεν υπάρχουν στην ιδιοσυγκρασία μου κόκκινες, πράσινες και γαλάζιες οικογένειες, αλλά ικανοί άνθρωποι που αναλαμβάνουν την ευθύνη να βγουν μπροστά στην κοινωνία, με συνέπεια και πειθαρχημένη προσπάθεια και να υποβάλλουν τον εαυτό τους στις υπηρεσίες του πολίτη.

Επειδή δε με χαρακτηρίζουν οι κρίσεις από τον «καναπέ», επειδή στα πολιτικά δρώμενα έχω και λόγο και άποψη και χαίρω εκτίμησης από ολόκληρη την κοινωνία, θέτω τις γνώσεις, την εμπειρία και τις δυνατότητές μου στις υπηρεσίες των Ροδιτών

Ζητώ μια ψήφο καρδιάς, μια ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να οραματιστούμε και να διεκδικήσουμε περισσότερα για εμάς και τα παιδιά μας.

 

Άννα Κορρέ

 Εκπαιδευτικός

 Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κρητηνίας

 Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε Αταβύρου

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

  •  Γεννήθηκε στο Μοσχάτο Αττικής, όπου και τελείωσε το Λύκειο.
  • Σπούδασε τις Επιστήμες Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και ανακηρύχθηκε πτυχιούχος την 16η Ιουλίου 1996.

  • Από το 2000 εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε σχολεία της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Από το 2009 υπηρετεί στο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Έμπωνα.

  • Από το 1998 ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και διετέλεσε 8 χρόνια Τοπική σύμβουλος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κρητηνίας.

  • Διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρητηνίας «Η Κάστελλος» και είναι μέλος της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου.

  • Το 2010 εκλέχθηκε Πρόεδρος Τ.Κ Κρητηνίας στον Καλλικρατικό Δήμο Ρόδου.

  • Είναι μόνιμη κάτοικος Κρητηνίας, παντρεμένη με τον επαγγελματία Νικολουδάκη Κωνσταντίνο και έχει δυο γιους, το Σταμάτη και τον Απόστολο  13 και 8 ετών αντίστοιχα.

 

Pin It on Pinterest