Ανησυχούν οι γονείς μαθητών στο Γεννάδι μετα απο κρούσμα σε γονέα μαθητών

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων

ΖΗΤΑΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ COVID-19 ΣΕ ΓΟΝΕΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Οι γονείς του δημοτικού και νηπιαγωγείου Γενναδίου είμαστε πολύ αναστατωμένοι, καθώς πληροφορηθήκαμε πως εργαζόμενος γονέας που έχει παιδιά στο σχολείο μας διαγνώστηκε θετικός με COVID-19.

Η ανησυχία μας είναι πολύ μεγάλη λόγω της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας. Συνωστισμός στα σχολικά λεωφορεία, κάποια τμήματα έχουν περισσότερους από 15 μαθητές σε μικρές αίθουσες, και δεν έχει γίνει ούτε ένα τεστ COVID σε μαθητή ή εκπαιδευτικό από την αρχή της χρονιάς. Λόγω αυτών των δεδομένων, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να μετατραπεί το σχολείο μας σε εστία μετάδοσης του ιού στην τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα όσον αφορά την μεταφορά των μαθητών, το πρόβλημα είναι πολύ οξυμένο. Οι μαθητές διαφορετικών τάξεων συνωστίζονται στα σχολικά λεωφορεία χωρίς συνοδό να ελέγχει αν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας αλλά και να τα προσέχει. Για να κατανοηθεί το μέγεθος του προβλήματος αναφέρουμε ότι είναι συχνό το φαινόμενο παιδιά να τσακώνονται σε εν κινήσει λεωφορείο.

Με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα του γονέα που νοσεί, του ευχόμαστε καλή, ανώδυνη και γρήγορη ανάρρωση.

Η επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας του συλλόγου μας συναντήθηκε με την διευθύντρια του σχολείου προκειμένου να συζητήσουμε τι μπορεί να γίνει για την ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών μας. Επίσης της καταθέσαμε τα αιτήματα του συλλόγου μας για να τα προωθήσει σε κάθε αρμόδιο φορέα.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest