Έφυγε από τη Σύμη και κατέκτησε το Μανχάταν της Νέας Υόρκης!

Ο Μερκούριος Αγγελιάδης είναι ιδρυτής και Πρόεδρος μίας από τις μεγαλύτερες οικοδομικές εταιρείες στη Νέα Υόρκη M.A. της Angeliades Inc…

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 50 πλουσιότερους Έλληνες της Αμερικής. Η εταιρεία του είναι η 5η μεγαλύτερη στη Νέα Υόρκη και ανάμεσα στις 400 κορυφαίες της χώρας. Πρόσφατα, η εταιρεία του M.A.Angeliades, η οποία κατέθεσε προσφορά 26,9 εκατ. ευρώ στο διαγωνισμό, απέκτησε την έκταση 1.360 στρεμμάτων του ακινήτου Golf – Βόρειο Αφάντου στη Ρόδο.

Γεννήθηκε στη Σύμη, στις 20 Νοεμβρίου 1941. Το 1960 μεταναστεύει στην Αμερική. Έκανε διάφορες δουλειές για να επιβιώσει, επισκευές πλοιών, πακετάρισμα τυριών, ελαιοχρωματιστής και ότι άλλο μπορούσε να τον βοηθήσει οικονομικά. Ο πατέρας του ήταν ξυλουργός και όταν ένας φίλος του πατέρα του τον προσλαμβάνει σε μία οικοδομή.

Τότε συνειδητοποιεί όσο απολαμβάνει αυτή τη δουλειά και όσα του είχε μάθει ο πατέρας του στη Σύμη για την ξυλουργική. Το 1965 ιδρύει την ANT Construction, αναλαμβάνοντας την ανέγερση ακτοικιών και την ανακαινίσεις εστιατορίων. Το 1969 ιδρύει την Magnetic Construction Corp., με την οποία χτίζει πάνω από 200 εστιατόρια σε 3 πολιτείες, όπως επίσης και έργα για δήμους, αλλά και κρατικά.

Το 1991 ιδρύει την κατασκευαστική εταιρεία M.A. Angeliades Inc. Είναι ιδιαίτερα περήφανος για την καταγωγή του και ενεργό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας. Ο κ. Αγγελιάδης είναι ένας εκ των ιδρυτών της Archangel Michael Greek Orthodox Church στο Ρόσλιν της Νέας Υόρκης.

Μαζί με τη σύζυγό του Λίμπι, απέκτησαν 4 κόρες, τη Φαίδρα, την Αίγινα, την Ειρήνη και την Ιλιάνα.

πηγή: ellines.com

Pin It on Pinterest