Ανεμβολίαστοι – Νέα μέτρα: Όλα όσα αλλάζουν από σήμερα

Νέα δεδομένα έφερε η 6η Νοεμβρίου για τους ανεμβολίαστους, καθώς από σήμερα τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα περιορισμού της έξαρσης της πανδημίας που τους αφορούν κατά κύριο λόγο . Έτσι, 8.000 αστυνομικοί θα βγουν για ελέγχους και τα πρόστιμα αναμένεται να είναι τσουχτερά τόσο για τους πελάτες παραβάτες όσο και για τους καταστηματάρχες.

Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, που ισχύουν από σήμερα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι πλέον υποχρεώνονται σε δυο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα.

Είσοδος με υποχρεωτικό τεστ (rapid test ή τεστ PCR) σε:

  • δημόσιες υπηρεσίες
  • τράπεζες
  • εστίαση
  • λιανεμπόριο
  • εμπορικά κέντρα
  • κομμωτήρια

Ελεύθερη είσοδος για ανεμβολίαστους προβλέπεται μόνο σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία. Παράλληλα τα παιδιά και οι έφηβοι έως 18 ετών θα έχουν πρόσβαση σε μικτούς και αμιγείς χώρους με αρνητικό self test.

Να σημειωθεί ότι για την πρώτη παράβαση ενός καταστήματος προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ, λουκέτο από 7-60 ημέρες σε περίπτωση υποτροπής και 300 ευρώ για πελάτες που δεν έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Οι αγορές για όσους δεν διαθέτουν test μπορούν να γίνονται με click away, δηλαδή θα γίνεται η παραγγελία τηλεφωνικά ή διαδικτυακά και θα γίνεται η παραλαβή έξω από το μαγαζί.

Τι ισχύει για ναούς και Μοναστήρια

Η Ιερά Σύνοδος απηύθυνε σύσταση για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, όπως του εμβολιασμού αλλά και της διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων για τους ανεμβολίαστους.

Σημειώνεται ότι ένα ολόκληρο παρασκήνιο με τηλεφωνήματα από το πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση οδήγησε στην έκδοση εγκυκλίου από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο με την οποία οι ιεράρχες καλούν τους ιερείς και τους πιστούς πρώτον να εμβολιαστούν και δεύτερον να υποβάλλουν τους εαυτούς τους σε τεστ πριν μεταβούν σε μια εκκλησία για να προσευχηθούν.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest