Νεκτάριος Μουστακέλλης: Η ανεξέλεγκτη βοσκή στη Μαλώνα στο μεγαλείο της

Μέλος  της μειοψηφίας, στο  τοπικό  συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαλώνας
Προς: Γιώργο Πόκκια  Αντιδήμαρχο  Ανάπτυξης και Πρωτογενή Τομέα
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου και μέλη Δημοτικού Διαμερίσματος Μαλώνας
Κύριε Αντιδήμαρχε
Είχα την ευκαιρία και με προηγούμενες μου παρεμβάσεις, να επιστήσω την προσοχή στο ζήτημα της αδέσποτης βόσκησης και να επισημάνω τα προβλήματα που αυτή προκαλεί στις καλλιέργειες της Μαλώνας. Όπως επίσης και στην έντονη αγανάκτηση των συγχωριανών μας εξ αιτίας της κατάστασης αυτής. Αγανάκτηση και οργή που έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις, αφού τα κατσίκια και τα πρόβατα συνεχίζουν ανενόχλητα  μέχρι και σήμερα να βόσκουν κάτω από τα ελαιόδεντρα και τα ξινόδεντρα και να προκαλούν τεράστιες καταστροφές στο καρπό. Ενώ γνωρίζετε  πολύ καλά πως κατά την διάρκεια της ελαιοκομικής περιόδου (από την 1η Νοεμβρίου)  ρητά απαγορεύεται από το νόμο  τα αιγοπρόβατα να   βρίσκονται στις περιοχές με τα λιόδεντρα και καθόλου στα ξινόδεντρα.
Λυπάμαι  που παρότι εδώ και είκοσι χρόνια ο πρόεδρος συμμετέχει στα κοινά της Μαλώνας και έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση στην οποία το χωριό μας βρίσκεται σήμερα, εξακολουθεί την τακτική του Πόντιου Πιλάτου για τα προβλήματα του χωριού και υποχρεώνει με την τακτική του αυτή  τους αγρότες του χωριού μας να συγκρούονται με τους κτηνοτρόφους. Όπως κάνει και με τόσα άλλα ζητήματα που απασχολούν το χωριό μας και  τα διαχειρίζεται ως “Μαυρογιαλούρος”.  Και δίνει στο κόσμο  το δικαίωμα με το δίκιο του να μας βρίζει ως ανίκανους που δεν μπορούμε να  δώσουμε λύσεις.   Όμως παράλληλα με προβληματίζει και ο λόγος για τον οποίο αφήνει να διογκώνονται τα προβλήματα και να φέρνει τους συγχωριανούς μας στα όρια της υπομονής και της ανοχής τους.  Πώς να εξηγήσω το γεγονός πως παρότι η Δημοτική Αρχή δια μέσου του  Αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Πρωτογενή Τομέα με την συνεργασία των μελών της   ΕΤΕΠΡΟΦΥΚΑ δημιούργησαν και στο χωριό  μας παγίδα για την σύλληψη  των αδέσποτων κατσικιών και προβάτων,ο πρόεδρος δεν μπόρεσε να συλλάβεις ούτε ένα; Παρά  τις   έχει μετατρέψει σε ταΐστρες τους!!!  Αναρωτιέμαι αν στερείται ικανότητας ή το κάνει επίτηδες προκειμένου να προκαλεί την οργή των συγχωριανών μας  κατά της Δημοτικής Αρχής. Ή μήπως για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα  συγκεκριμένων τσοπάνηδων που με τις μάντρες τους έχουν καταλάβει τη γη του χωριού μας;
Κύριε Αντιδήμαρχε
Παρότι εγώ έχω εκλέγει στο τοπικό συμβούλιο  με τον συνδυασμό του  Χατζή Χατζηευθυμίου (και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης) προσπάθησα να συνεργαστώ με τον πρόεδρο του τοπικού, προκειμένου να μπορέσουμε   να βρούμε λύσεις στα τεράστια προβλήματα που απασχολούν το χωριό μας. Αλλά η   κατάσταση που σας περιγράφω  παραπάνω , με υποχρεώνει πλέον να περιοριστώ αποκλειστικά στα καθήκοντα  του μέλους της μειοψηφίας. Όμως  θα  επαναλάβω και σε εσάς αυτό που είπα και στο πρόεδρο του τοπικού συμβούλιου πριν λίγες μέρες.
Δεν θέλω με τίποτα το κρίμα κανενός συγχωριανού μας στο λαιμό μου. Γιατί το βλέπω γύρω μας,  πως με όλα αυτά  που  συμβαίνουν στο χωριό μας και τις τόσες ανοιχτές πληγές του, το κακό δεν θέλει πολύ για να μας βρει.

Pin It on Pinterest