Ανεστάλη η 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου «Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ» για το Σάββατο, 20 Σεπτέμβρη

Ανεστάλη η 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε το Σωματείο
Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου «Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ»
για το Σάββατο, 20 Σεπτέμβρη 2014.
Μετά από τη συνάντηση του Προεδρείου της Διοίκησης του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου «Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ» με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου και με τον Πανδωδεκανησιακό Σύλλογο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, την Πέμπτη, 18/09/14, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου αποφάσισε να αναστείλει την 4ωρη στάση εργασίας, που προκήρυξε για το Σάββατο, 20 Σεπτέμβρη 2014. Η στάση εργασίας είχε ανακοινωθεί στο πλαίσιο του βασικότερου αιτήματος του Σωματείου για υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αναφορικά με τους όρους αμοιβής και εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων έτους 2014 – 2015.
Οι παραπάνω εργοδοτικοί φορείς είχαν αρνηθεί κάθε διαπραγμάτευση σχετικά με το αίτημα αυτό το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που ανάγκασε το Σωματείο να προχωρήσει στην προκήρυξη της 4ωρης στάσης εργασίας. Αργά όμως το απόγευμα της Πέμπτης και κατά τη συνάντηση του Προεδρείου της Διοίκησης του Σωματείου με τους εργοδοτικούς φορείς παρουσία και του δικηγόρου του Σωματείου, Μιχάλη Κόκκινου, δεσμεύθηκαν οι εργοδότες να διαπραγματευθούν την υπογραφή Τοπικής Σ.Ε.
Η Διοίκηση του Σωματείου προειδοποιεί ότι, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των οδηγών και δεν υπογραφεί άμεσα η Τοπική Σύμβαση Εργασίας, οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν, γι αυτό και καλεί τα μέλη του σωματείου να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Τέλος η Διοίκηση ευχαριστεί και συγχαίρει όλα τα μέλη του Σωματείου, τα οποία ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα για αγωνιστική κινητοποίηση.

Pin It on Pinterest