Αναστολή Δεκεμβρίου: Δείτε πότε θα καταβληθεί το επίδομα των 534 ευρώ

Όλοι οι εργαζόμενοι που η σύμβασή τους τέθηκε σε αναστολή για τον Δεκέμβριο λόγω του δεύτερου lockdown, θα λάβουν επίδομα ύψους έως 534 ευρώ.
 
Η διαδικασία υποβολής διαδικτυακών αιτήσεων στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως 534 ευρώ, όσον αφορά στην αναστολή συμβάσεων εργασίας του Δεκεμβρίου, έχει αρχίσει από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου.

Όλες οι επιχειρήσεις που θεωρούνται πληττόμενες για τον Δεκέμβριο, με βάση την διευρυμένη λίστα ΚΑΔ πληττόμενων Νοεμβρίου, μπορούν να θέσουν σε αναστολή μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Επισημαίνεται πως οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με click away, θεωρούνται κλειστές με κρατική εντολή επομένως οι εργαζόμενοι λαμβάνουν οικονομικό βοήθημα ύψους έως 534 ευρώ.

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνεται

Η ειδική αποζημίωση για τις αναστολές του Δεκεμβρίου επιστρέφει στα 534 ευρώ, δηλαδή στα 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής. Οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή θέτουν υποχρεωτικά σε αναστολή τις συμβάσεις των εργαζομένων τους, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το lockdown, ενώ αν επαναλειτουργήσουν εντός Δεκεμβρίου θα θεωρούνται πληττόμενες έως 31/12.

​Στόχος είναι η ειδική αποζημίωση Δεκεμβρίου για τους εργαζόμενους σε κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις να πληρωθεί – όπως συνέβη και τον Νοέμβριο – στο τέλος Δεκεμβρίου.

Οι αιτήσεις στο «ΕΡΓΑΝΗ» μπορούν να υποβληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι πληρωμές να γίνουν τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ