«Αναπαράσταση της Μεσαιωνικής Λίνδου» στις 21 Ιουνίου

Για 5η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Αναπαράσταση της Μεσαιωνικής Λίνδου» , την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 20 30, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 9ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ νήσου Ρόδου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα έχει ως κεντρικό θέμα το Θερινό Ηλιοστάσιο (ως η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου στο βόρειο ημισφαίριο) που γιορταζόταν παραδοσιακά στην αρχαία Ελλάδα αλλά και σε όλη την μεσαιωνική Ευρώπη με εορτασμούς και έθιμα του θέρους καθώς και την αναβίωση της ζωής της περιόδου του 15ου αιώνα μχ, σε ένα διαμορφωμένο σκηνικό εντός οικισμού Λίνδου.

Κεντρικά σημεία των εκδηλώσεων η κεντρική πλατεία Λίνδου, όπου θα ξεκινήσει η εκδήλωση με Μεσαιωνική Πομπή και θα καταλήξει στην πλατεία Αγίου Στεφάνου, αρχαίο θέατρο. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική με την παρουσία των Alma Salto & Medieval Cresento, θεατρικά δρώμενα από τους Trio Bastardi, παραμύθια, ξιφομαχίες, ξυλοπόδαρους ενώ παράλληλα θα λειτουργεί μεσαιωνική αγορά με παραδοσιακά εδέσματα. Στους δρόμους του χωριού θα περιφέρονται χαρακτήρες εποχής : Δέσποινες, Ιππότες, περιπλανόμενοι έμποροι, γαϊδουράδες και αλογάδες, ξυλοπόδαροι, τυμπανιστές και άλλες μορφές με μεσαιωνική ενδυμασία και εξοπλισμό.

Την σκηνοθετική επιμέλεια έχει το Μεσαιωνικό Ρόδο, υπεύθυνη κα Αννα Αχιολά. Οργάνωση : Πολιτιστικός Σύλλογος Λίνδου «Απόστολος Παύλος» & Σύλλογος Γυναικών Λίνδου «Λινδία Αθηνά» Με την ευγενική στήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου

11117981_10153395728027328_1540239168_n

Pin It on Pinterest