Ανάλυση αίματος από το «έξυπνο» κινητό σας τηλέφωνο!

Εφαρμογή, η οποία με τη βοήθεια ενός πρόσθετου φακού επιτρέπει στο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο να πραγματοποιήσει ανάλυση αίματος, κατόρθωσε να αναπτύξει ομάδα ερευνητών, σύμφωνα με το BBC!

Η εφαρμογή ονομάζεται Athelas, ενώ οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η ανάλυση αίματος μπορεί να εντοπίσει ασθένειες, όπως την ελονοσία και τον καρκίνο.

Παρόλα αυτά, ειδικοί επισημαίνουν ότι οι συνθήκες που επικρατούν σε ένα εργαστήριο αναλύσεων είναι σαφώς πιο ασφαλείς για τέτοιες σημαντικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες αξιοποιούν τον πρόσθετο φακό προκειμένου να τραβήξουν μία φωτογραφία όπου απεικονίζεται το δείγμα αίματός τους. Ακολούθως, η φωτογραφία αποστέλλεται ηλεκτρονικά στους σέρβερς της εφαρμογής και στη συνέχεια τα αποτελέσματα των αναλύσεων στέλνονται πίσω στην «έξυπνη» συσκευή.

«Για περισσότερους από δύο αιώνες, η μορφολογία των κυττάρων και οι τεχνικές ανάλυσης αυτών δεν έχουν αλλάξει δραματικά. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η ανάλυση αίματος για τους γιατρούς είναι εξαιρετικής σημασίας», δήλωσε ο Τανάι Ταντόν, επικεφαλής των ερευνητών που δημιούργησαν το Athelas. «Σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές η τεχνολογία θα λάμψει. Θα προσφέρει έγκαιρη διάγνωση και θα σώσει ζωές» πρόσθεσε ο Ταντόν.

Πηγή : newsbomb.gr

Pin It on Pinterest