«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Έρχονται 140.000 νέα vouchers

Έρχονται 140.000 νέα vouchers για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», για την αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 140.000 επιπλέον πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν με τα vouchers νέες ηλεκτρικές συσκευές. Πρόκειται για άτομα που είχαν ήδη ακολουθήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης στην πλατφόρμα του «Αλλάζω συσκευή» και είχαν χαρακτηριστεί «επιλαχόντες». Από αυτή τη δεξαμενή επιλαχόντων θα γίνει και η επιλογή των νέων δικαιούχων, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται νέα αίτηση.

Η β’ φάση αναμένεται να ξεκινήσει εντός των ημερών, καθώς θα έχει κλείσει ο πρώτος κύκλος, μετά και την ένταξη των νέων δικαιούχων. Συνολικά οι ωφελούμενοι της α’ φάσης ξεπερνούν τους 230.000 (από τους 151.410 που εντάχθηκαν αρχικά στο πρόγραμμα). Αυτό οφείλεται στο πλεόνασμα που δημιουργήθηκε, από το οποίο εκδόθηκαν επιταγές για άλλους 80.000 επιλέξιμους στο πρόγραμμα.

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή» δείχνουν ότι οι περισσότεροι πολίτες έκαναν αίτηση για αντικατάσταση κλιματιστικού, ενώ ακολουθούν τα ψυγεία, και στην τρίτη θέση βρίσκονται οι καταψύκτες. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 165.712 vouchers για αντικατάσταση κλιματιστικού, 132.547 για ψυγεία και 39.632 για καταψύκτες.

Έρχεται το «Αλλάζω συσκευή» και για επιχειρήσεις

Όπως έχει επιβεβαιωθεί, ετοιμάζεται νέο «Αλλάζω συσκευή» για επιχειρήσεις.

Το εν λόγω πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό 160 εκατ. ευρώ και θα στοχεύει στην αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού με πιο αποδοτικά.

Ταυτόχρονα, θα τρέξει και ένα ειδικό «Εξοικονομώ», για επιχειρήσεις. Από τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει το ΥΠΕΝ, το πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό 360 εκατ. και θα εστιάσει στην αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τουρισμό, υπηρεσίες και ορισμένους κλάδους του δευτερογενούς τομέα. Ο Οδηγός, και σε αυτή την περίπτωση, θα προδημοσιευτεί τον Οκτώβριο.

Pin It on Pinterest

Share This