Ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου δράστη – Μεταγωγή σε άλλη φυλακή

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει σχετικά με τον ξυλοδαρμό του 19χρονου :

«Ο προσωρινά, με εντολή εισαγγελέα ο κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, εισήχθη χθες στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα. Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ’ όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους. Στο κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο κατάστημα κράτησης.

Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος».

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες διατάχθηκε μεταγωγή σε άλλη φυλακή του 19χρονου, που κατηγορείται για τη στυγερή δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο μετά τον ξυλοδαρμό από συγκρατούμενους του