Ανακατασκευάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις για τους ψηφοφόρους μας και το ΦΠΑ στην Παιδεία

«Σχήμα λόγου» χαρακτήρισε την Πέμπτη το πρωί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ για «πενταροδεκάρες» αύξηση στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το θέμα αναμένεται να τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς το Μάξιμου εξέφρασε την ενόχλησή του για τις επίμαχες δηλώσεις του υπουργού.

Eιδικότερα, προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση του υπουργικού, ο κ. Φίλης ανέφερε «δε μιλώ με σχήματα λόγου, μιλώ για ουσία, ουσία είναι η ανόρθωση του δημόσιου σχολείου».

«Ένα πράγμα θέλω να δηλώσω. Με κάθε τρόπο θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση και την ανόρθωση του δημόσιου σχολείου. Αυτή είναι η εντολή του ελληνικού λαού και από αυτό θα κριθούμε» δήλωσε ακόμη ο υπουργός.

«Ο Φίλης έχει δίκιο, αλλά επειδή είναι έμπειρος δημοσιογράφος, ή τουλάχιστον ήταν μέχρι πριν από 6 μήνες, έπρεπε να ξέρει ότι μερικές φράσεις πρέπει να τις λες πιο κάπως, αλλά έχει δίκιο» τόνισε πάντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.

Τις δηλώσεις του ότι ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία δεν αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ανασκευάσει στο μεταξύ μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, κάνοντας λόγο για πλήρη παραποίηση των λεγομένων του.

«Ήταν σωστό που επιβλήθηκε ο κλιμακωτός ΦΠΑ, αντί για το 23%» σχολίασε από την πλευρά της στον σταθμό μας η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου. «Ποτέ δεν προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε στον λαό ένα “success story”… Να πάψουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα όσοι τόσα χρόνια ισοπέδωσαν τη δημόσια εκπαίδευση» ανέφερε.

Πηγή: skai.gr

Pin It on Pinterest

Share This