Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας για τις ελλείψεις ιατρών στην Κάρπαθο και στην Πάτμο

 

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης για τις ελλείψεις ιατρών στην Κάρπαθο και στην Πάτμο.

————————————————————————————————————

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης κατέθεσε σήμερα αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την έλλειψη ιατρών στην Κάρπαθο και στην Πάτμο, μετά και την από 02/05/2014 επιστολή του Προέδρου του Κέντρου Υγείας Καρπάθου και το από 29/04/2014 ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτμου.

Σύμφωνα με την επιστολή του Προέδρου του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, τρεις από τις οργανικές θέσεις Παθολόγων – Γενικών Ιατρών και οκτώ θέσεις Αγροτικών ιατρών παραμένουν κενές, παρά τις επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις του Υπουργείου καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Ακόμη υπάρχει μεγάλη έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού και Οδηγών ασθενοφόρων.

Με την ως άνω επιστολή ζητείται να επιστρέψουν οι ιατροί του Κέντρου Υγείας στις οργανικές τους θέσεις, να προκηρυχθούν επικουρικές θέσεις δύο Παθολόγων, ενός Ορθοπεδικού και ενός Καρδιολόγου, να δοθούν κίνητρα στους Αγροτικούς Ιατρούς για κάλυψη των παραμεθορίων περιοχών και τέλος να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας με δύο νοσηλεύτριες, έναν οδηγό και μια καθαρίστρια.

Με το ψήφισμα του, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτμου αιτείται την άμεση τοποθέτηση στο Κέντρο Υγείας Πάτμου ενός Γενικού Ιατρού, ενός Παιδιάτρου, ενός Μικροβιολόγου, δύο Νοσηλευτών και δύο Οδηγών ασθενοφόρων. Ακόμη αιτείται την άμεση κάλυψη του Κέντρου Υγείας σε ιατροφαρμακευτικό υλικό.

 

Pin It on Pinterest