Αnadolu: «Η Ελλάδα έχει κάνει βάσεις τα νησιά του Αιγαίου – Αποτελούν απειλή για την Τουρκία»

Η Άγκυρα δημιουργεί πολεμικό κλίμα και στοχοποιεί τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου χρησιμοποιώντας δηλώσεις τουρκόφιλου «Ροδίτη» που ζητάει «αποστρατικοποίησή τους γιατί αποτελούν κίνδυνο για την Τουρκία».

Δεν αναφέρεται τυχαία στην «αποστρατικοποίηση» των νησιών. Η Άγκυρα θέλει στον «διάλογο» για την συνεκμετάλλευση με την Ελλάδα να θέσει το ζήτημα των νησιών γιατί την ενοχλούν στο να μπορεί να έχει το «πάνω χέρι» σε μια ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύγκρουση.

Τα νησιά ουσιαστικά καθιστούν εχθρική θάλασσα όλο το Αιγαίο για το τουρκικό Ναυτικό και αποτελούν «παγίδες» για τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

Η ισχύς των νησιών είναι ο ακρογωνιαίος «λίθος» της ελληνικής στρατηγικής για την καταστροφή των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων.

Τις δηλώσεις τις έκανε στο τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων Αnadolu, o πρόεδρος του λεγόμενου «Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων-Τουρκίας» (ROISDER) Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί, υποστηρίζοντας προκλητικά πως ενεργώντας κατά παράβαση των συμφωνιών της Λωζάνης και των Παρισίων, η Ελλάδα παραβίασε όλες τις διεθνείς συμφωνίες και μετέτρεψε τα περισσότερα από τα 23 νησιά του Αιγαίου σε οπλοστάσιο.

«Η Αθήνα κατέστησε τα νησιά στρατιωτικές βάσεις. Αυτή την στιγμή εξόπλισε 18 νησιά κάνοντας τα οπλοστάσιο. Για αυτό τον λόγο αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για την Τουρκία».

Ο ίδιος αναφέρει πως η χώρα μας όχι μόνο εγκατέστησε στρατό σε Λήμνο, Ρόδο, Μυτιλήνη και Κω, αλλά κατασκεύασε και αεροδρόμια για μαχητικά αεροσκάφη. Προφανώς, παίζει με την νοημοσύνη μας και δεν αναφέρεται καθόλου στην τουρκική Στρατιά του Αιγαίου η οποία απειλεί ανά πάσα στιγμή ακόμα και με κατάληψή τους σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης.

«Η Αθήνα μετέτρεψε τα νησιά σε στρατιωτικές βάσεις. Αυτή τη στιγμή έχοντας εξοπλίσει 18 νησιά τα μετέτρεψε σε οπλοστάσιο. Κατασκεύασε αεροδρόμια για πολεμικά αεροσκάφη σε Λήμνο, Μυτιλήνη, Κω και Ρόδο και εγκατέστησε πολεμικά αεροσκάφη. Για αυτό το λόγο αποτελούν δυνητική απειλή για την Τουρκία.

Η Τουρκία σε αυτό το θέμα επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Αλλά η κυβέρνηση της Ελλάδας παρά το ότι είναι μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ χωρίς να υπολογίζει τις διεθνείς συνθήκες δεν κάνει βήμα πίσω και κλιμακώνει την ένταση. η Τουρκία πρέπει να χρησιμοποιήσει το διεθνές δίκαιο για να επιλύσει τα προβλήματα που απειλούν την κυριαρχία της».

Ο πρόεδρος του ROISDER, υποστηρίζει πως η Τουρκία θα πρέπει να θέσει το θέμα του status των νησιών και του εξοπλισμού τους στο διεθνές δικαστήριο, προκειμένου η Ελλάδα να υποχρεωθεί να εφαρμόσει τις διατάξεις της συμφωνίας των Παρισίων του 1947. Αγνοεί βέβαια ηθελημένα ότι σε ένα διεθνές δικαστήριο η Τουρκία θα πρέπει να δώσει λόγο για όσα έκανε στην ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης και στους Έλληνες της Ίμβρου και της Τένεδου.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ