Αμφίπολη: Έχει ολοκληρωθεί η τομογραφία του Τύμβου Καστά; – Αναφορές για δύο ακόμη εισόδους!

Ερωτήματα τίθενται από πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι έχουν εντοπιστέι δύο ακόμα είσοδοι στον Τύμβο Καστά από την τομογραφία του λόφου η οποία (ανεπιβεβαίωτα πάντα) έχει ολοκληρωθεί.
Υπενθυμίζουμε ότι παλαιότερες έρευνες είχαν καταδείξει την ύπαρξη και άλλων κτισμάτων στον λόφο, ενώ το μέγεθος του μνημείου δεν συνάδει με τον συνολικό όγκο του Τύμβου, ο οποίος και στην κορυφή μη ξεχνάμε είχε και έναν Λέοντα. Ακόμα και για λόγους συμμετρίας της οποίας οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν λάτρεις, είναι πολύ πιθανό ότι η ανασκαφή δεν έχει τελειώσει ακόμα.
Σχετικά με την τομογραφία του τύμβου, το ΥΠΠΟΑ ανέφερε ότι θα πραγματοποιούνταν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η τομογραφία θα απαντήσει σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το υπέδαφος, όπως για παράδειγμα, ποιο μέρος του Τύμβου είναι τεχνητό και ποιο φυσικό. Επίσης θα ρίξει φως στο αν υπάρχουν και άλλοι είσοδοι, θάλαμοι και οικοδομήματα εντός του λόφου Καστά. 
Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του amfipolinews.blogspot.gr η τομογραφία του Λόφου Καστά έχει ολοκληρωθεί εδώ και περίπου ένα μήνα.
Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο ακόμη εισόδους που φαίνεται να εντοπίστηκαν στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης.
Αυτό είναι το σχέδιο του κ. Πολυμενάκου έτσι όπως συμπληρώθηκε με τα νεώτερα στοιχεία, εδώ φαίνεται ότι στα βορειοδυτικά υπάρχει δεύτερη πύλη.
Με τη βοήθεια του παραπάνω σχεδίου του κ. Πολυμενάκου είχε επισημανθεί παλιότερα η πιθανή ύπαρξη μιας δεύτερης πύλης στα βορειοδυτικά του Τύμβου. Αυτό, λοιπόν, φαίνεται να επιβεβαιώνεται από την νέα ηλεκτρική διασκόπηση που έφερε εις πέρας το Πανεπιστήμιο. Μια νέα αλληλουχία θαλάμων φαίνεται να εντοπίστηκε στη δεύτερη είσοδο του ταφικού μνημείου (βλέπε φωτογραφίες παρακάτω). Οι πηγές αναφέρουν ότι οι νέοι θάλαμοι παρουσιάζουν κάποια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τους προηγούμενους θαλάμους, καθώς είναι ανηφορικοί σε αντίθεση με τους θαλάμους που έχουν ήδη ανασκαφεί κι έχουν κατηφορική κλίση.