«Άμεση η ανάγκη τοποθέτησης δύο γιατρών στη Σύμη»

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης, το οποίο έχει απομείνει με έναν μόνο γιατρό που είναι υποχρεωμένος, όχι μόνο να καλύπτει τις ανάγκες δημόσιας υγείας ενός ολόκληρου νησιού, αλλά και να συνοδεύει ασθενείς και περιστατικά διακομιδής στη Ρόδο, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως επισημαίνει στην Ερώτησή του, ο κ. Κόνσολας ο γιατρός που εκτελούσε χρέη διευθυντή συνταξιοδοτείται, ενώ ο δεύτερος αγροτικός γιατρός φεύγει με άδεια.

Τονίζει ότι ήταν ήδη γνωστό το πρόβλημα, που προέκυπτε με τη συνταξιοδότηση του γιατρού που εκτελούσε χρέη διευθυντή στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης και το Υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει, εγκαίρως, για την αντικατάστασή του.

Παράλληλα, πρόσθετο πρόβλημα αποτελεί και η έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στο νησί, προκαλώντας επιπλέον προβλήματα στην άμεση αντιμετώπιση ιατρικών περιστατικών.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει δημιουργήσει έντονο αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους του νησιού που απαιτούν από την Πολιτεία το αυτονόητο: το δικαίωμα στη δημόσια υγεία.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης και την άμεση τοποθέτηση ειδικευμένου γιατρού, αλλά και ενός ακόμα αγροτικού γιατρού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης.

Pin It on Pinterest

Share This