Αμερικάνος μετέτρεψε σε σπίτι το αεροπλάνο της Ολυμπιακής που μετέφερε τη σορό του Αριστοτέλη Ωνάση

Ήταν αρχές του 1970 όταν ο Bruce Campbell πλήρωσε 25.800 δολάρια για μια έκταση στο Χίλσμπορο, στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός στο επάγγελμα, ο οποίος είναι σήμερα 73 ετών, δήλωσε στο CNBC Make It ότι είδε ένα αεροπλάνο στην τηλεόραση όταν ήταν 15 ετών και αποφάσισε ότι θέλει να ζήσει σε ένα.

Το 1999 ο Κάμπελ αποφάσισε ότι θα ακολουθούσε το όνειρό του, αλλά δεν είχε ιδέα πώς να το κάνει, έτσι προσέλαβε μια εταιρεία για να του βρει ένα αεροπλάνο. «Αυτό ήταν ένα λάθος. Δεν θα το ξανακάνω ποτέ. Οι εταιρείες διάσωσης είναι καταστροφικές», είπε ο Κάμπελ. «Συνιστώ ανεπιφύλακτα να αγοράσετε απλώς ένα jetliner εντελώς άθικτο και πλήρως λειτουργικό, εκτός ίσως από την αφαίρεση των κινητήρων».

Μετά από μήνες αναζήτησης, η εταιρεία βρήκε στον Campbell, ένα αεροσκάφος Boeing 727, 200 επιβατών που ήταν 1.066 τετραγωνικά πόδια και ζύγιζε περίπου 31 τόνους. Μετά από μήνες κατάφερε να βρει το Boeing 727 των 200 θέσεων στην Ελλάδα και πλήρωσε 100.000 δολάρια για αυτό.

Το αεροσκάφος αυτό μετέφερε τη σορό του Αριστοτέλη Ωνάση από το Παρίσι, ώστε ο Έλληνας κροίσος να ταφεί στην Ελλάδα, μετά το θάνατό του το 1975.

Το αεροπλάνο πέταξε από την Ελλάδα στο Όρεγκον. Εκεί, αφαίρεσαν τους κινητήρες και το διαμόρφωσαν έτσι ώστε να είναι κατοικήσιμο. Στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε στο οικόπεδο του Campbell, μέσω από τους δρόμους και το κέντρο του Χίλσμπορο. Η διαδικασία αυτή κόστισε παραπάνω από το ίδιο το αεροπλάνο, αφού έφτασε τα 120.000 ευρώ.

Ακολούθησε η ανακαίνιση που διήρκησε 2 χρόνια… Ο Campbell ξόδεψε άλλα 15.000 δολάρια για να μετατρέψει το αεροπλάνο σε σπίτι. Πρόσθεσε ένα αυτοσχέδιο ντους, έναν νιπτήρα, ένα φορητό πλυντήριο, ψυγείο και ένα καρότσι σερβιρίσματος από ένα άλλο αεροπλάνο, το οποίο χρησιμοποιεί σαν ντουλάπι για τα τρόφιμά του.

Ωστόσο, κάθε μήνα πρέπει να δίνει συνολικά 370 δολάρια, 220 σε φόρους και άλλα 150 περίπου σε ρεύμα και νερό.

Pin It on Pinterest

Share This