Ποια είναι η 13χρονη που η NASA θα στείλει στον Άρη! [εικόνες,βίντεο]

Η Alyssa Carson είναι ένα φιλόδοξο 13χρονο κορίτσι, από τη Λουιζιάνα, και αντιπροσωπεύει αυτό ακριβώς αυτό που η NASA ψάχνει για την πρώτη απόβαση στον Αρη.

Η μικρή Alyssa είναι το μόνο πρόσωπο που έχει παρακολουθήσει και τα τρία συνέδρια της διαστημικής υπηρεσίας, ενώ εκπαιδεύεται για να γίνει αυστροναύτης εδώ και εννέα χρόνια ήδη! Η ίδια είναι αποφασισμένη να είναι το πρώτο πρόσωπο που θα προσγειωθεί στον Άρη. 
«Έχω σκεφτεί άμα μεγαλώσω πως θέλω να κάνω διάφορα επαγγέλματα, αλλά αυτό του αστροναύτη ήταν πάντα πρώτο στη λίστα μου» λέει η 13 χρονη Alyssa.
Η ίδια μιλάει ισπανικά, γαλλικά και κινέζικα, και συχνά τουιτάρει σχετικά με τα ταξίδια της στην Nasa, αλλά και τις ομιλίες που η εκείνη δίνει για να εμπνεύσει άλλα παιδιά ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους.
«Δεν θέλω να βρεθεί κάποιο εμπόδιο στο δρόμο μου και να με σταματήσει από το να πάω στον Άρη» λέει, επαναλαμβάνοντας τη φιλοδοξία της: «Η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή». 
Και η NASA την παίρνει στα σοβαρά: «Αυτή είναι η ιδανική ηλικία για να γίνει μια μέρα ένας αστροναύτης και τελικά να ταξιδέψει στον Άρη» δήλωσε ο Paul Foreman από τη διαστημική υπηρεσία, στο BBC. «Λαμβάνει τη σωστή εκπαίδευση, και κάνει όλα τα σωστά βήματα για να γίνει μια πραγματική αστροναύτης».
Ο πατέρας της 13χρονης λέει ότι έχει συζητήσει με την κόρη του, εκτενώς την αποστολή στον Αρη, καθώς και για την πιθανότητα να μην επιστρέψει ποτέ… «Έχουμε βγάλει έναν προγραμματισμό για τα επόμενα 20 χρόνια, ξέρουμε σε τι εκπαιδεύεται, που μάλλον θα θα συμμετάσχει σε μια αποστολή στον Άρη το 2033» είπε ο πατέρας της.
Στο παρακάτω βίντεο του BBC, η 13χρονη Alyssa εξηγεί για ποιο λόγο θέλει να πάει στον Άρη: «Γιατί είναι ένα μέρος που δεν έχει πάει ποτέ κανείς», λέει τη φυσικότητα που έχει μία έφηβος.
Πηγή : protothema.gr

Pin It on Pinterest