Ο κος Αλαχιώτης στη Ρόδο, προσκεκλημένος του 4ου Γενικού Λυκείου

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 η Ρόδος είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τον κο Σταμάτη Αλαχιώτη, ομότιμο καθηγητή Γενετικής του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών από το 2011, ο οποίος έχει διατελέσει Πρόεδρος του τμήματος Βιολογίας (1989-1994), Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών (1994-2000) και Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Οκτώβριος 2000- Μάρτιος 2004).
Ο κος Αλαχιώτης επισκέφτηκε το νησί μας προσκεκλημένος του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. Στις 11:00π.μ. πραγματοποίησε ομιλία στην αίθουσα «Κλεόβουλος» του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του νησιού με θέμα τον βιοπαιδαγωγισμό, μία νέα ενδιαφέρουσα θεωρία μάθησης που δοκιμάζεται πιλοτικά σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας. Στις 18:00μ.μ. ο κος Αλαχιώτης επανήλθε με μία δεύτερη ομιλία με θέμα «Οι έφηβοι και τα προβλήματά τους-Εγκέφαλος, συμπεριφορά, μάθηση», η οποία προσήλκυσε το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και φοιτητών.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ευχαριστούν θερμά το ξενοδοχείο Plaza και το ραδιόφωνο Λυχνάρι για την υποστήριξή τους στην υλοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την παραχώρηση της αίθουσας.