Ακυβερνησία σκάφους στη Ρόδο – Λιπόθυμος στη θάλασσα ο 62χρονος επιβαίνων, διασώθηκε από το λιμενικό

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ρόδου για την ύπαρξη ακυβέρνητου Ι/Φ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του λιμένα Μανδρακίου, το οποίο προσέκρουε στα βράχια.

Άμεσα κατέπλευσαν στο σημείο προς παροχή συνδρομής πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΟΡΚΑ” Ν.Ρ. 675 και Φ/Γ-Π/Κ-ΛΑΝΤΖΑ ”ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ” Ν.Ρ. 589 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπιστώθηκε η εισροή υδάτων στο Ι/Φ ”OASIS” σημαίας Ισπανίας καθώς και η ύπαρξη ενός 62χρονου αλλοδαπού σε λιπόθυμη κατάσταση εντός του νερού, μοναδικός επιβαίνων, ο οποίος αφού ανασύρθηκε ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Ανωτέρω Ι/Φ ρυμουλκήθηκε από το ”ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ” στο λιμένα Κολώνα Ρόδου με ασφάλεια, ενώ ο 62χρονος αλλοδαπός διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου και παραμένει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”OASIS”μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Φώτο αρχείου

Pin It on Pinterest

Share This