Ακυρώθηκε η εκλογή της Χριστιάνας Καλογήρου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου!

Την ακύρωση της εκλογής της στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε η Χριστάνα Καλογήρου σε γραπτή δήλωσή της που προκαλεί αίσθηση. Όπως φαίνεται η προσφυγή που έκαναν πριν λίγο καιρό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής καθώς και στελέχη του κόμματος κατά της εκλογής της, έγινε η αιτία πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα η Χριστιάνα Καλογήρου να βρεθεί εκτός Περιφέρειας.

Όπως τονίζει η ίδια, σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου ενώ θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτηση αναίρεσης. Σε αυτή την περίπτωση πάντως και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες -χωρίς τίποτα ακόμη να έχει ξεκαθαριστεί-  καθήκοντα Περιφερειάρχη θ’ αναλάβει το Σεπτέμβριο  ο Αντιπεριφερειάρχης Στρατής Κύτελης.

Θυμίζουμε ότι η προσφυγή κατά της εκλογής της κ. Καλογήρου είχε στηριχθεί στο ότι συνέχιζε να ασκεί τα καθήκοντα της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, μέχρι λίγο καιρό πριν τις εκλογές. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση απορρίφθηκε από το δικαστήριο,  η προσφυγή που είχε γίνει και κατά του Αντιπεριφερειάρχη Στρατή Κύτελη.

Η Χριστιάνα Καλογήρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με την  απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (Β’ Τμήμα) ακυρώνεται η ανακήρυξή μου ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όπως είχε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου προκύψει, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτών.

Σέβομαι τις δικαστικές αποφάσεις.

Όπως έχω δικαίωμα και υποχρέωση καταθέτω αμέσως αίτηση αναιρέσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας».

πηγή: lesvosreport.gr

Pin It on Pinterest