Εξασφαλίστηκαν 70.000 ευρώ για τη διαμόρφωση αίθουσας αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος

Μετά από ενέργειες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. Ρόδου, με τη σύμφωνη γνώμη και αποδοχή του Δ.Σ. του ΓΝ Ρόδου και με την ευγενική και γενναιόδωρη χορηγία του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος, εξασφαλίστηκαν 70.000 ευρώ για τη διαμόρφωση αίθουσας αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος, βελτίωση του εξοπλισμού της αίθουσας αναζωογόνησης και της αίθουσας Επειγόντων Περιστατικών, παράλληλα με την ανακαίνιση και βελτίωση των υπολοίπων χώρων του ΤΕΠ και της Αίθουσας Διαλογής.

Η αίθουσα Παιδικού Τραύματος και η Αίθουσα Αναζωογόνησης θα εξοπλιστούν με τον απαραίτητο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να παρέχεται πληρέστερη και ασφαλέστερη αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και των τραυματιών και των διακομιδών Ελπίζουμε η υποδομή που θα δημιουργηθεί να είναι δυνατόν σε πρώτη φάση να αντιμετωπίσει και την προσωρινή παραμονή και παρακολούθηση των νεογνών προς διακομιδή, μέχρι να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει επιτέλους η Μονάδα Νεογνών που αποτελεί πάγιο και επιτακτικό αίτημά μας. Ελπίζουμε μέσα στις επόμενες 40 ημέρες να είναι έτοιμη προς λειτουργία η νέα αίθουσα καθώς και οι υπόλοιπες εργασίες.

Σας ενημερώνουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επισκευή της κύριας αίθουσας (εξεταστήρια) των Επειγόντων Περιστατικών, με μέριμνα και ειδικό κονδύλιο του ΓΝ Ρόδου και για το λόγο αυτό έχουν, προς το παρόν και για διάστημα 30 περίπου ημερών, διαχωριστεί το παθολογικό και χειρουργικό ιατρείο του ΤΕΠ. Ζητούμε την κατανόηση των ασθενών και συνοδών που προσέρχονται στο ΤΕΠ αλλά οι παραπάνω εργασίες κρίθηκαν απαραίτητες.

Επίσης σας πληροφορούμε ότι άλλαξε ο αριθμός κλήσης του νοσοκομείου και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Οι νέοι αριθμοί τηλεφωνικής κλήσης είναι:

Γ.Ν. Ρόδου (Τηλ. Κέντρο) 22413-60000
ΤΕΠ: Παθολογικό: 22413-60281, Χειρουργικό: 22413-60284
Για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Γ.Ν. Ρόδου
Ο Συντονιστής Διευθυντής
Δρ. Τριάντος Γεώργιος – Χειρουργός