Αισιοδοξία για το μέλλον της Condor – Ασφαλείς οι νέες κρατήσεις

Μεγάλες πιθανότητες διάσωσης διαβλέπει για την Condor, θυγατρική της Thomas Cook στη Γερμανία , ο ειδικός πτωχεύσεων Lucas Flöther.

Τα πρώτα δεδομένα συντείνουν στο ότι η Condor μπορεί να επιβιώσει μακροπρόθεσμα, δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Γερμανίας N-TV.

Αυτό οφείλεται στο ότι η αεροπορική εταιρία προστατεύεται από τις επικείμενες διαδικασίες προστασίας από την αφερεγγυότητα της μητρικής εταιρείας.

H Condor είχε ζητήσει να υπαχθεί σε μια παραλλαγή του γερμανικού νόμου περί αφερεγγυότητας προκειμένου να απομακρυνθεί από τον όμιλο και να επανέλθει με δική της διαχείριση. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η περαιτέρω πρόσβαση της μητρικής εταιρείας στους οικονομικούς πόρους της θυγατρικής αεροπορικής εταιρείας.

Μέχρι στιγμής, η διοίκηση του αερομεταφορέα της Thomas Cook αναζητά αγοραστή και την περασμένη Τρίτη οι τουρ οπερέιτορ DER Touristik και Schauinsland-Reisen δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους.

Ερωτηθείς εάν οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν κράτηση στην Condor με ασφάλεια, ο κ. Flöther υπογράμμισε ότι αυτό είναι βέβαιο καθώς σύμφωνα με το διαχειριστή, υπάρχει εγγύηση για τα ταξίδια τους καθώς οι πιστωτές και το δικαστήριο εποπτεύουν τις διαδικασίες.

Ωστόσο δεν διευκρίνισε πόσο θα διαρκέσει η περίοδος προστασίας, όμως, είθισται να διαρκεί από 6 έως 9 μήνες μέχρι η εταιρία να ισχυροποιηθεί και πάλι.

Πηγη: tornosnews.gr