Αισιόδοξη δήλωση Τσιόδρα: Νέο πειραματικό φάρμακο κατά του κορονοϊού, το πιο αποτελεσματικό μέχρι τώρα

Μια πολύ σημαντική και αισιόδοξη ανακοίνωση έκανε νωρίτερα σήμερα 3 Απριλίου ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι στην Κίνα γίνεται ήδη δοκιμή ενός πολύ ελπιδοφόρου νέου φαρμάκου, που ακόμα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, αλλά δίνει πολύ καλά αποτελέσματα.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για ένα φάρμακο που είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από ότι τα προηγούμενα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 59 οι νεκροί, 6 θάνατοι σε μία μέρα – 99 νέα κρούσματα, 1.613 συνολικά
Οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα αυξάνονται μιας και 6 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Έτσι συνολικά οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα είναι πλέον 59.

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκαν 99 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό των περιπτώσεων του Covid-19 στη χώρα μας να φτάνουν τις 1.613.

Όπως ενημέρωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας και οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνομένοι σε ΜΕΘ αυξήθηκαν σε 92 με 11 να έχουν πάρει εξιτήριο.

Χαρδαλιάς: Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας και στις παραλίες της Πάτρας και του Βόλου
Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως τίθεται σε εφαρμογή ο περιορισμός κίνησης στις παραλιακές ζώνες της Πάτρας (στην περιοχή Νότιο Πάρκο και στην περιοχή Πλαζ Αγιάς) και του Βόλου για 14 ημέρες.

Ο περιορισμός τίθεται σε ισχύ απο Δευτέρα- Παρασκευή από 2μμ- 8 το πρωί της επόμενης μέρας και τα Σαββατοκύριακα.

Αναφορικό με τον περιορισμό κίνησης στην παραλιακή ζώνη του Βόλου αυτή τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα 6/4 για 14 ημέρες κατά τις ώρες 12μμ έως 8 πμ της επόμενης ημέρας αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στην αρχή των ανακοινώσεων του τόνισε πως: «Σε αυτή τη μάχη καθένας έχει τον ρόλο του» και πρόσθεσε ότι: «Απαιτείται η αγαστή συνεργασία όλων για να σπάσει η αλυσίδα του ιού».

Αναφερόμενος στο θέμα της Ριτσώνας, ενημέρωσε πως συνεχίστηκαν οι ιχνηλατήσεις στις low risk επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος και τα 22 δείγματα τα οποία εξετάστηκαν βγήκαν αρνητικά.

Μιλώντας για το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος έκανε γνωστό ότι 121 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ 216 βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό ενώ πρόσθεσε πως τα δυο δείγματα τα οποία είχαν κριθεί ακατάλληλα, επαναλήφθηκαν και βρέθηκαν αρνητικά.

Οι 31 Έλληνες οι οποίοι ανήκουν στο πλήρωμα και βρέθηκαν αρνητικοί αποφάσισαν να παραμείνουν στο πλοίο.

Η διαδικασία μεταφοράς των υπολοίπων σε ξενοδοχεία όπου θα παραμείνουν για 14 ημέρες θα ξεκινήσει εντός της ημέρας και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι αργά το βράδυ.

Pin It on Pinterest

Share This