Αιφινιδιαστική άσκηση ανακατάληψης βραχονησίδας στα Δωδεκάνησα

Επίσκεψη σε μονάδες και φυλάκια σε Κω, Αστυπάλαια και Νίσυρο πραγματοποίησε ο στρατηγός Γιώργος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον διοικητή ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο.

Κι ενώ, διαπιστώθηκε ότι η ετοιμότητα βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, πριν από λίγο, σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο Αρχηγός ΓΕΣ έδωσε αιφνιδιαστική εντολή για άσκηση ανακατάληψης βραχονησίδας.

Η άσκηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, υπό την απόλυτη εποπτεία και οδηγίες του ίδιου του Αρχηγού, ενώ έχει ζητηθεί και υποστήριξη τόσο από το Πολεμικό Ναυτικό όσο και από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Η εντολή που έχει δοθεί έχει ως στόχο να καταδείξει ότι ο Στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα να εκτελέσει μέσα στην νύχτα, σε συνθήκες μηδαμινού φωτισμού, επιχειρήσεις υψηλού βαθμού δυσκολίας.

Να μην ανησυχήσουν οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων, πάντως, αν μέσα στην νύχτα ακούσουν μαχητικά αεροσκάφη να πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις, καθότι φαίνεται ότι στις προθέσεις είναι η άσκηση να διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πηγή: ANT1