Αγανακτισμένη ανάρτηση Κορτώ για την αυτοκτονία πατέρα στην Κάρπαθο μετά τα ροζ βίντεο του γιού του

Ο Αύγουστος Κορτώ σχολίασε σε πολύ έντονο ύφος την αυτοκτονία πατέρας επειδή διέρρευσε βίντεο του γιου του με άλλον άντρα.

Το περιστατικό που συνέβη στα Δωδεκάνησα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πατέρας δεν μπορούσε να αντέξει τα σχόλια του κοινωνικού του περίγυρου και έτσι αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, που έχει μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν και τις άριστες σχέσεις που έχει αυτός και ο σύντροφός του με τον πατέρα του, έκανε μια ανάρτηση σε πολύ αυστηρό ύφος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε φριχτό και ασυγχώρητο το να εξωθείς έναν άνθρωπο σε απόγνωση με όπλο το παιδί του.

Διαβάστε τι έγραψε ο συγγραφέας

Εξηντάχρονος πατέρας αυτοκτονεί επειδή διέρρευσε βίντεο του γιου του με άλλον άντρα, κι επειδή ο μικρόκοσμος του νησιού – χτεσινοί φίλοι, σημερινοί κριτές – τον ξετίναξε στην κοροϊδία.

Είναι φριχτό κι αδιανόητο – και ποινικά κολάσιμο – να εκθέτουν προσωπικές σου στιγμές στο ίντερνετ, είναι μια πράξη άγριας βίας. Και δεν θα πούμε ποτέ σε κανέναν «Μην τραβάς βίντεο». Δικαίωμα του καθενός να απολαμβάνει τον έρωτα κατ’ ιδίαν όπως γουστάρει, χωρίς να τρέμει την κακοήθεια και τη χαμέρπεια της διαπόμπευσης.

Άλλο τόσο φριχτό, και βίαιο, κι ασυγχώρητο, το να εξωθήσεις έναν άνθρωπο σε απόγνωση, με όπλο το παιδί του.

Μα η τελική πράξη βίας του πατέρα προς τον εαυτό του μου αφήνει έναν κόμπο στον λαιμό, ένα γαμώτο: Μακάρι, ως τα εξήντα, να ‘χε αποδεχτεί την αλήθεια – πως το παιδί του ήταν μια χαρά παλικάρι, ότι δεν είχε τίποτα το ντροπιαστικό – και να ‘λεγε στους καλοθελητές, «Στ’ αρχίδια μου σας γράφω. Ο γιος μου είναι άντρας σαν τους δικούς σας».
Και να μην καταστρέφονταν τόσες ζωές από ένα ρημάδι έλλειμμα αποδοχής, ανοχής, αγάπης.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This