Αύξηση των κρουσμάτων στη Σουηδία – Πιστοποιητικό εμβολιασμού και νέα μέτρα

Η Σουηδία θα επανεισαγάγει μια σειρά από νέα μέτρα για να αναχαιτίσει την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, προτρέποντας για την τήρηση των ανανεωμένων κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και τη χρήση της μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση.

«Βλέπουμε μια αυξημένη διασπορά των μολύνσεων, αν και ακόμα σε χαμηλά επίπεδα», δήλωσε η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Σουηδία.

«Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί προκειμένου η κατάσταση να μην επιδεινωθεί, επομένως σήμερα παρουσιάζουμε επιπλέον προληπτικά μέτρα».

Τα κρούσματα στη Σουηδία άρχισαν να αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από ένα σχετικά ήρεμο φθινόπωρο. Οι νοσηλείες και ο αριθμός των ασθενών που χρειάζεται να εισαχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι μεταξύ των χαμηλότερων κατά κεφαλήν στην Ευρώπη, όμως έχει επίσης αρχίσει να αυξάνεται.

Πάσο πρώτη φορά στην Σουηδία

Η χώρα, που μόλις έθεσε σε εφαρμογή για πρώτη φορά ένα εμβολιαστικό πάσο για ορισμένες συναθροίσεις, σκοπεύει να το επεκτείνει στα εστιατόρια και σε άλλους χώρους, όπως τους αθλητικούς, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον, από την επόμενη εβδομάδα.

Το εμβολιαστικό πάσο, το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου, χρειάζεται προς το παρόν για τις εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους άνω των 100 ανθρώπων.

Ο απολογισμός της Covid-19 στη χώρα (περίπου 15.000 νεκροί σε 10,3 εκατομμύρια κατοίκους) κυμαίνεται γύρω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όμως είναι ξεκάθαρα υψηλότερος από τις γειτονικές Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία.

Ακόμα κι αν η τάση είναι ανοδική, ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών είναι αυτή τη στιγμή μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρώπη με 26 νεκρούς και λιγότερα από 15.000 κρούσματα την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Pin It on Pinterest