Αυτοψία του Δημάρχου σε έργα στη Νότια Ρόδο και τα Κολύμπια

Την ανατολική πλευρά του νησιού, επισκέφθηκε σήμερα (Πέμπτη) ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πραγματοποίησε αυτοψίες σε έργα που εκτελούνται στο πλαίσιο του προγραμματισμού και της παρακολούθησής της πορείας των εργασιών τους.
Συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας- Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Μιχάλη Παλαιολόγο, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Άννα Ζωάννου και τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Γιώργο Κακούλη, επισκέφθηκε, καταρχήν τα Κολύμπια και ακολούθως τον Αρχάγγελο για να καταλήξει σε τοπικές κοινότητες της Νότιας Ρόδου.
Το πρωί ο δήμαρχος, παρόντος και του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας κ. Μανώλη Λόγγου, επισκέφτηκε τους χώρους των κατασκηνώσεων στα Κολύμπια, μία έκταση η αξιοποίηση της οποίας από ιδιώτη, θα επιφέρει έσοδα στο δήμο.
Κατόπιν, επόπτευσε τις εργασίες που γίνονται στην εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου, στο ύψος της δημοτικής ενότητας Αρχαγγέλου και αφορούν την αποκατάσταση αγωγού της ΔΕΥΑΡ. Παρών ήταν κι ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Αρχαγγέλου κ. Αργυρός Αργυρού.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Φράγμα της Απολακκιάς, μια περιοχή απείρου κάλλους στην οποία υπάρχουν παλιοί ξενώνες που με την κατάλληλη επένδυση θα μπορούσαν να προσελκύσουν αθλητικό τουρισμό.
Επόπτευσε αργότερα, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε μία απόσταση δύο χιλιομέτρων στο δρόμο που οδηγεί από το Γεννάδι μέχρι τον νέο ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου. Στο συγκεκριμένο σημείο εκτελούνται έργα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης, ενώ θα ακολουθήσει και αποκατάσταση του οδοστρώματος.
Επισκεπτόμενος το Κύτταρο του νέου ΧΥΤΑ και τις εργασίες που είναι σε πλήρη εξέλιξη, συνομίλησε με τεχνικούς της εταιρείας κατασκευής για το χρόνο αποπεράτωσης του έργου και τις δυνατότητές του. Σύμφωνα με το σχεδιασμό το έργο που θα λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα για τη Νότια Ρόδο, θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στα μέσα του 2016. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος Γενναδίου κ. Γιώργος Μανωλάκης.
Τέλος, ο δήμαρχος επισκέφθηκε τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Πυλώνας, παρουσία και της Αντιδημάρχου Προσχολικής Αγωγής κ. Λίτσας Ροδίτη-Κρεμαστινού και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ.Σωτήρη Καραμαρία. Ο Σταθμός που είναι έτοιμος να λειτουργήσει είναι από τους πλέον σύγχρονους και θα καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της Νότιας Ρόδου.

Pin It on Pinterest

Share This