“Αυτοκτονεί” η κυβέρνηση στα νησιά με την απαξίωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την αδιαφορία της σε ό,τι αφορά την πληρωμή του μεταφορικού ισοδύναμου του προηγούμενου έτους για τις επιχειρήσεις, καθώς το δεύτερο εξάμηνο παραμένει ανεξόφλητο ενώ πλησιάζει η αλλαγή του χρόνου.

Η κυβέρνηση με την ανέχεια φυσικά των τοπικών βουλευτών που διατηρούν σιγή ιχθύος φέρεται να “αυτοκτονεί” στα νησιά με την απαξίωση του μόνου πρακτικού μέτρου των τελευταίων ετών που έδωσε ανάσα στις τοπικές επιχειρήσεις που βουλιάζουν από τις αυξημένες υποχρεώσεις και την ακρίβεια της εποχής , παλεύοντας να κρατηθούν όρθιες.

Συστηματικά η κυβέρνηση αναβάλει τον χρόνο εξόφλησης των πληρωμών, καταφέρνοντας να εκτοξεύσει την αγανάκτηση των νησιωτών στα ύψη για την κοροϊδία που υφίστανται.

Ανεξαρτήτως της κυβέρνησης που καθιέρωσε το μεταφορικό ισοδύναμο, είναι ένα μέτρο που βοηθά τα νησιά. Το μεταφορικό ισοδύναμο εναρμονίζει το υψηλό κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων από και προς τις νησιωτικές περιοχές, που πλήττεται από τον ανταγωνισμό της ηπειρωτικής χώρας και σε συνδυασμό με την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ που αποδυναμώνει τις νησιωτικές επιχειρήσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση, οι βουλευτές και οι θεσμικοί φορείς που στηρίζουν την απαξίωση του μέτρου, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με την ίδια απαξίωση από τους πολίτες. Επιτέλους όσοι εκπροσωπούν τα νησιά , πρέπει να στηρίξουν τους κατοίκους τους πρακτικά διεκδικώντας ό,τι τους βοηθάει άμεσα και πραγματικά .

Pin It on Pinterest