«Στο σπίτι, στα Δωδεκάνησα», αφιέρωμα του Traveler -National Geographic Romania, στην Κω, τη Ρόδο και τη Λέρο

Με τίτλο «Στο σπίτι, στα Δωδεκάνησα» δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Traveler του National Geographic (Romania) στα μέσα του Σεπτέμβρη το 16σέλιδο αφιέρωμα σε τρία νησιά της Δωδεκανήσου (Ρόδος , Κως, Λέρος). Το αφιέρωμα στην Κω καταλαμβάνει περίοπτη θέση, καθώς τα δύο σαλόνια (δισέλιδες φωτογραφίες) του αφιερώματος, ένα εκ των οποίων είναι το εξώφυλλο, είναι και τα δύο από την Κω, το εξώφυλλο από το Kavo Paradiso και το άλλο δισέλιδο από την Παλαιοχριστιανική Βασιλική του Αγίου Στεφάνου στην Κέφαλο.

Συνολικά, καταλαμβάνει τις 6 από τις 16 σελίδες του αφιερώματος και γράφτηκε από τον αρχισυντάκτη του National Geographic (Romania) Catalin Gruia, με φωτογραφίες του Bogdan Croitoru. Πρόκειται για ένα λεπτομερέστατο οδοιπορικό των τριών ημερών που πέρασαν στην Κω από τις 30 Μαϊου ως τις 3 Ιουνίου, έτσι όπως την γνώρισαν μέσα από τα μάτια της Σοφίας Καραγιάννη, της «ξεναγού» τους. Το κομμάτι περιλαμβάνει κάθε τι που είδαν και άκουσαν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους και της περιήγησής τους από τα Θερμά στην Αλυκή και από κει στην Κέφαλο, αλλά και ανλυτική περιγραφή όσων γνώρισαν.
Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα ονόματα του Μιχάλη Πατάκου που συνόδεψε τη βόλτα στην Αλυκή, και του Θεολόγου Βαβλά τον οποίο γνώρισαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στα Θερμά, αλλά και του Σέμη Σεβαστάκη που γνώρισαν στο Kavo Paradiso.
Η αξία ενός τέτοιου αφιερώματος σ’ένα περιοδικό παγκοσμίου φήμης, κύρους και εμβέλειας, όπως το National Geographic και το Traveler είναι τεράστια καθώς το συγκεκριμένο περιοδικό έχει φανατικό κοινό στη Ρουμανία και διαβάζεται από περίπου 30.000 αναγνώστες. Αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της προβολής του νησιού μας στην Ανατολική Ευρώπη.

Για κάποιον που ενδιαφέρεται, το 16σέλιδο αφιέρωμα υπάρχει σε αρχείο pdf και μπορεί να αποσταλεί με μέιλ (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν στείλουν μέιλ στο sophiakaragianni@yahoo.gr)

Πηγή : kosvoice.gr

Pin It on Pinterest