ΕΚΤΑΚΤΟ: Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο – 4 F-16 της ΠΑ καταδίωξαν 4 F-16 της ΤΗΚ

Σκληρές αερομαχίες είχαμε σήμερα μετά από πολύ καιρό στο Αιγαίο όταν τέσσερα οπλισμένα τουρκικά μαχητικά F-16C από την αεροπορική βάση του Μπαλίκεσιρ εισέβαλλαν στο Αιγαίο βόρεια-βορειοανατολικά της Σαμοθράκης και ενεπλάκησαν σε δύο περιπτώσεις με ισάριθμα ελληνικά F-16C που είχαν απογειωθεί δύο από την Λήμνο και δύο από την Σκύρο.

Η αερομαχία ήταν τόσο σκληρή και παρατεταμένη που κάποια στιγμή δόθηκε εντολή για απογείωση επιπλέον ελληνικών μαχητικών, αλλά τα τουρκικά απεμπλάκησαν και επέστρεψαν στην βάση τους.

Τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά (εξίσου σπάνιο να είναι όλα οπλισμένα) μπήκαν στο Αιγαίο από την περιοχή της Ζουράφας (Λαδόξερα) κατέβηκαν βόρεια της Λήμνου, στη συνέχεια πέρασαν απο τα δυτικά στα νότια της Λήμνου, έκαναν τον γύρο της Λέσβου καταδιωκόμενα από τα ελληνικά μαχητικά και εν συνεχεία αποχώρησαν.

Η πρώη αερομαχία έγινε βόρεια της Σαμαθράκης και η δεύτερη δυτικά-νοτιοδυτικά της Λήμνου. Συνολικά είχαμε 3 παραβιάσεις και 3 παραβάσεις του FIR. Υπήρχε και ένα τουρκικό ελικόπτερο που έκανε “τα δικά του” στην περιοχή.

Η πρόκληση είναι σοβαρότατη και γίνεται σε μία ημέρα που έχει ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

 

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest