Αδικημένοι οι οικοδόμοι απο τα επιδόματα – Συνεδρίασε η Διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων Ρόδου

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00μμ, η Διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου, στα γραφεία του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Στη συνάντηση έγινε ο καθορισμός της ημερομηνίας της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου καθώς επίσης και η ημερομηνία εκλογής της εφορευτικής επιτροπής.

Συζητήθηκε η αδικία που έγινε εις βάρος των εργαζομένων του κλάδου, οι οποίοι εκτός από το επίδομα των οκτακοσίων (800€) ευρώ, του οποίου οι δικαιούχοι ήταν ελάχιστοι, μόνο όσοι δηλαδή έλαβαν το δωρόσημο του 2019, δεν έλαβαν από το κράτος άλλη οικονομική ενίσχυση, αφού παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει επανειλημμένες ενέργειες και συστάσεις από τον Πρόεδρο του Σωματείου σε συνεννόηση με το Ε.Κ.Ρ, η Κυβέρνηση δεν τους έχει εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα στήριξης.

Στη συνεδρίαση έγινε λόγος για τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας του κλάδου της οικοδομής, εξαιτίας της πρωτόγνωρης κατάστασης που επικρατεί λόγω του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα οι επιβίωση τόσο των εργαζομένων του κλάδου όσο και των οικογενειών τους να είναι δύσκολη.

Το Σωματείο ζητά

  1. Τη μείωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.
  2. Η ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας να γίνεται χωρίς καμία προϋπόθεση
  3. Να ενισχυθεί άμεσα το οικοδομικό βοήθημα και να μειωθεί ο αριθμός των ενσήμων που απαιτείται, έως τώρα, για τη λήψη του.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ