Αδιαφορία ΥΠΑΙΘ – Διαβητικός μαθητής στη Ρόδο μένει χωρίς σχολικό νοσηλευτή

Χωρίς σχολικό νοσηλευτή μένει Δημοτικό σχολείο στη Ρόδο, ενώ σε αυτό φοιτά διαβητικός μαθητής – Για ακόμη μια χρονιά το ΥΠΑΙΘ αδιαφορεί για το αίτημα των γονέων

Την κυβερνητική αναλγησία καταγγέλλουν οι γονείς μαθητών του τριθέσιου Δημοτικού Καλαβαρδών Ρόδου, αφού το σχολείο έχει μείνει χωρίς σχολικό νοσηλευτή για ακόμη μια χρονιά, παρόλο που σε αυτό φοιτά διαβητικός μαθητής.

Στην επιστολή που έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr , τονίζεται πως το αίτημα για στελέχωση του σχολείου με νοσηλευτή το καταθέτουν κάθε χρόνο, αλλά το υπουργείο Παιδείας δεν ικανοποιεί το αίτημά τους. 

Η καταγγελία έρχεται στο φως, την ίδια στιγμή που η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εξετάζει τις «νέες λαμπρές συνεργασίες με αμερικανικά πανεπιστήμια» αλλά στο σχολείο της Ρόδου φαντάζει πολυτέλεια η απρόσκοπτη εκπαίδευση των μαθητών.

O μαθητής πάσχει από Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και η παρουσία ενός νοσηλευτή, που θα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να επέμβει σε τυχόν επιπλοκές της νόσου, κρίνεται απαραίτητη. 

Να σημειωθεί πως η χιλιομετρική απόσταση του σχολείου από το νοσοκομείο του νησιού είναι μεγάλη, βάζοντας τη ζωή του παιδιού σε κίνδυνο καθημερινά. 

Το  εξωφρενικό της υπόθεσης, είναι πως λόγω της έντονης ανησυχίας που επικρατεί για την υγεία του παιδιού, ο γονέας του, έχει λάβει το ρόλο του νοσηλευτή και βρίσκεται καθημερινά στο σχολείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί.

Οι γονείς, μέσω της επιστολής απευθύνονται στην Ν. Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και θα πρέπει όλοι να απολαμβάνουμε ασφαλείς υγειονομικές υπηρεσίες. «Ζητάμε να μεριμνήσετε ώστε σύντομα να τοποθετηθεί σχολικός νοσηλευτής στο σχολείο μας για την ασφάλεια του μικρού μαθητή», αναφέρουν.

Πηγή: alfavita.gr

Pin It on Pinterest

Share This