Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία της Ρόδου

Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία της Ρόδου εξέδωσαν οι αρμόδιες αρχές.

Αναλυτικά, η Διεύθυνση Υδάτων Νοτίου Αιγαίου, χορήγησε άδεια μικτής χρήσης νερού για ψυχαγωγία και πότισμα, στην εταιρεία Α.Ε.ΞΤΓΚΕ ΠΑΣΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από γεώτρηση στον Θεολόγο Πεταλούδων της Ρόδου.

Η ποσότητα νερού που μπορεί να χρησιμοποιείται για την ως άνω μικτή χρήση, κυμαίνεται από 7.900 κ.μ έως 8.000 κ.μ. ανά έτος. Ειδικότερα, η υδρευτική αφορά σε 15 στρέμματα χλοοτάπητα και σε πλήρωση ή συμπλήρωση νερού πισίνας χωρητικότητας 700 κ.μ. Η διάρκεια ισχύος της άδειας χρήσης, είναι έως τις 31-12-2022.

Παράλληλα, η ίδια ως άνω Διεύθυνση Υδάτων, χορήγησε άδεια μικτής χρήσης νερού για ψυχαγωγία και σκοπούς υδρευτικής στην εταιρεία Ξ.Τ.Ε. ΔΕΛΤΑ ΚΑΠΑ Α.Ε., από γεώτρηση στη θέση ΤΣΙΜΠΟΥ ΚΑΜΠΟΣ, Θεολόγου Ρόδου.

Ειδικότερα, η ποσότητα νερού που μπορεί να χρησιμοποιείται συνολικά για τη μικτή χρήση, είναι από 1.800 κ.μ. έως 2.400 κ.μ. ανά έτος.

Όσον αφορά στην υδρευτική χρήση, εξαιρουμένης της πόσης, αφορά σε πότισμα χώρων πρασίνου, ενός στρέμματος χλοοτάπητα και 5 δεντροφυτεμένων στρεμμάτων. Ως προς τη χρήση αναψυχής, προβλέπεται ο καθαρισμός των αύλειων χώρων, καθώς και η πλήρωση ή και συμπλήρωση πισίνας χωρητικότητας 120 κμ. του ξενοδοχείου 100 κλινών ΜΕΛΙΤΟΝ

Πηγή : tornosnews.gr