Α.Γεωργιάδης: «Πλαφόν στα αντισηπτικά και κάρτα εισόδου στα σούπερ μάρκετ» (βίντεο)

Τη διαβεβαίωση πως υπάρχει απόλυτη επάρκεια προϊόντων στην αγορά έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρέθηκε νωρίς το πρωί σε μεγάλο σούπερ μάρκετ, καθώς είναι η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ λόγω κορωνοϊού, μετά τον συνωστισμό του Σαββάτου.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, δίνονται στους πελάτες αριθμημένες κάρτες εισόδου, με δεδομένα πως σε καθέναν «αναλογούν» δέκα τετραγωνικά μέτρα, την οποία ο κάθε καταναλωτής θα παραδίδει βγαίνοντας. Κι έτσι ανά πάσα στιγμή θα είναι μέσα στο σούπερ μάρκετ ο προβλεπόμενος αριθμός ανθρώπων.

Ο υπουργός τόνισε πως όλα τα ράφια είναι εντελώς γεμάτα, ενώ για τα αντισηπτικά είπε πως η αγορά θα τροφοδοτηθεί εκ νέου την Πέμπτη και οι χειρουργικές μάσκες θα πάρουν λίγο περισσότερο καιρό,

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού» διαβεβαίωσε, καλώντας τους πολίτες να εστιάσουν σε δύο σημεία: πρώτον πως οι κανόνες πρέπει να τηρηθούν και να αποφεύγεται ο συνωστισμός και δεύτερον πως η επάρκεια είναι απόλυτη και δεν υπάρχει λόγος πανικού για να στήνεται ο κόσμους στην ουρά.

Σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει για αισχροκέρδεια, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε ειδική διάταξη για την πάταξή της στην επόμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδώσει η κυβέρνηση. Η διάταξη θα προβλέπει, όπως είπε, πως εάν δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η τιμή πώλησης ενός προϊόντος με βάση τις τιμές εισαγωγής, τα πρόστιμα θα είναι εξοντωτικά.