Α΄ Κύκλος Αρχαιολογικών Διαλέξεων – Χαρούλα Γιακουμάκη – “Επιγραφικές μαρτυρίες σε λειτουργικούς δίσκους από το εκκλησιαστικό Μουσείο της Μονής Παναγίας Τσαμπίκας Ρόδου και η δραστηριότητα των κτιστάδων από τον Αρχάγγελο στη Μικρά Ασία”

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 24/5/2024 και ώρα 19:00 στην ομιλία της αρχαιολόγου κ. Χαρούλας Γιακουμάκη με τίτλο: “Επιγραφικές μαρτυρίες σε λειτουργικούς δίσκους από το εκκλησιαστικό Μουσείο της Μονής Παναγίας Τσαμπίκας Ρόδου και η δραστηριότητα των κτιστάδων από τον Αρχάγγελο στη Μικρά Ασία.

Με αφορμή τις επιγραφικές μαρτυρίες σε δύο λειτουργικούς δίσκους της Μονής Παναγίας Τσαμπίκας και την τεκμηρίωση που προκύπτει από δημοσιευμένο και αδημοσίευτο αρχαιολογικό και αρχειακό υλικό, θα ιχνηλατηθούν από την ομιλήτρια οι σχέσεις μεταξύ των κατοίκων του Αρχαγγέλου Ρόδου και των απέναντι μικρασιατικών ακτών.

Η ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο του Α’ κύκλου αρχαιολογικών διαλέξεων που διοργανώνονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και το τοπικό παράρτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Είσοδος ελεύθερη

Pin It on Pinterest