Άμεσα η κινητή ομάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Ρόδο

Τη λειτουργία κινητής ομάδας ΚΕΕΛΠΝΟ στη Ρόδο προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, μιλώντας σήμερα στο Κόκκινο Ρόδου 96.9 και την Πόλυ Χατζημάρκου, με αφορμή τη χθεσινή άφιξη κλιμακίου της ΚΕΕΛΠΝΟ στη Ρόδο και τη σύσκεψη φορέων στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με τραγικό φόντο το ναυάγιο και το θάνατο τριών προσφύγων.
Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ μαζί με τον γενικό διευθυντή κ. Θεόδωρο Παπαδημητρίου και τον γιατρό κ. Γιώργο Ρηγάκο επισκέφθηκαν τις τοπικές Μονάδες Υγείας σε Ρόδο, Τήλο και Κω,  τις περιφερειακές υπηρεσίες πρώτης υποδοχής, καθώς και τους χώρους φιλοξενίας των μεταναστών, ώστε να σχηματίσουν μια πρώτη εικόνα της διαμορφούμενης κατάστασης στο Νότιο Αιγαίο.

Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε στο Κόκκινο: «Αν τους πρόσφυγες και μετανάστες τους βάλουμε απέναντί μας και δεν τους φέρουμε κοντά μας, υπό τη μορφή της παροχής ιατρικών λύσεων που χρειάζονται, τότε είναι που δημιουργούνται προβλήματα δημόσιας υγείας. Διότι περιχαρακώνονται και κατ’ αυτό τον τρόπο γκετοποιούνται με αποτέλεσμα να υπάρχει ο συγχρωτισμός και από εκεί να προκύπτουν μεταδιδόμενα νοσήματα. Αυτή είναι η αρχή που κινείται πάνω στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σεβαστή η φοβία η οποία αναπτύσσεται, καθήκον μας και δουλειά μας είναι όμως, ως λειτουργοί της υγείας, να δώσουμε την πραγματική διάσταση στο θέμα.

Στα άμεσα σχέδια η λειτουργία κινητής ομάδας ΚΕΕΛΠΝΟ στη Ρόδο για οτιδήποτε παρουσιαστεί, θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο που θα καθορίσουν οι αρχές, να ενημερώνει τον κόσμο, και τους Έλληνες και όλους τους συνανθρώπους μας. Να μην έχει ο κόσμος φοβίες ότι αν πάνε στις υγειονομικές μας υπηρεσίες θα τύχουν κακής αντιμετώπισης. Παλιά γινόντουσαν συλλήψεις στα εξωτερικά ιατρεία σε όσους δεν είχαν χαρτιά και εμάς τους γιατρούς μας έλεγαν να καταδίδουμε. Αν είναι δυνατόν! Χρειάζεται ανθρωπιά και αλληλεγγύη και κυρίως επιστημονική και τεχνοκρατική προσέγγιση του ζητήματος. Δεν υπάρχει θέμα κινδύνου της δημόσιας υγείας των πολιτών».

πηγή: stokokkino.gr

Pin It on Pinterest