Εξαιρετικό το «12ο Πανηγύρι της Επιστήμης» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»
Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία και με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή παιδιών, το «12ο Πανηγύρι της Επιστήμης». Πρόκειται για μια μη τυπική μορφή εκπαιδευτικής διαδικασίας, που στόχος της δεν είναι μόνο η επίδειξη πειραμάτων και κατασκευών, αλλά κυρίως η εμπλοκή των παιδιών με δραστηριότητες. Επιδιώκει να εμπλουτίσει τις γνώσεις των παιδιών, να τους αναπτύξει δεξιότητες και κυρίως να διαμορφώσει μια θετική στάση των παιδιών για τις επιστήμες. Ιδιαίτερα για τα παιδιά που συμμετέχουν ως συντονιστές και παρουσιαστές των δραστηριοτήτων πέραν του ότι αποτελεί μοναδική εμπειρία, τους προσφέρει ευκαιρίες να επεξεργαστούν σε βάθος θέματα των Φυσικών Επιστημών και να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους.
Το «12ο Πανηγύρι της Επιστήμης» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Ήταν αναβαθμισμένο σε σχέση με τα προηγούμενα, τόσο σε συμμετοχή παιδιών όσο και σε πλήθος ποιοτικών δραστηριοτήτων. Μαθητές, γονείς και καθηγητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό. Ομάδες παιδιών με τη συνοδεία των γονέων τους και εκπαιδευτικών περιηγήθηκαν στους 25 χώρους που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα της εκδήλωσης και παρακολούθησαν ή πραγματοποίησαν ποικίλες δραστηριότητες.
Οι ακτίνες φωτός που εξαφανίζονταν, τα καλώδια που μετακινούνταν και περιστρέφονταν, τα ηλεκτρικά ρεύματα που παρήγαγαν αέρα και αέρας που παρήγαγε ηλεκτρικά ρεύματα, οι λάμπες που άναβαν χωρίς μπαταρίες, τα φώτα που εμφανίζονται μαγικά, τα μπαλόνια που φούσκωναν από μόνα τους, τα μεταλλικά αντικείμενα που χόρευαν, τα μπαλόνια που δεν έσκαγαν από δεκάδες καρφιά, οι μαθηματικοί γρίφοι και τα πρωτότυπα παιχνίδια λογικής, οι αγώνες με μπαλόνια και ο διαγωνισμός με μακαρόνια, ενθουσίασαν τα παιδιά.
Στο 12ο Πανηγύρι της Επιστήμης συμμετείχε και ο διεθνώς γνωστός εφευρέτης αινιγμάτων – παιχνιδιών λογικής Δρ Πανταζής Χούλης, ο οποίος έχει κατοχυρώσει διεθνείς πατέντες ευρεσιτεχνίας για κατασκευές βασισμένες σε τετραδιάστατη συμμετρία, περιστροφική βαρύτητα, και συγχρονιζόμενους υποκύβους, παρουσιάζοντας πρωτότυπα παιχνίδια λογικής τριών διαστάσεων.
Σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο Πανηγύρι της Επιστήμης απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα.