Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Στέφανο Δράκο οι κάτοικοι του Αρχαγγέλου και τον Λαέρμων

Την αγνότητα των ανθρώπων που ζουν σε μικρότερα, αλλά και μεγαλύτερα χωριά του νησιού της Ρόδου, είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ροδίων Όραμα» Στέφανος Δράκος, επισκεπτόμενος τα Λάερμα και τον Αρχάγγελο. Οι άνθρωποι που του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, τον ενημέρωσαν για τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίσουν, και στη συνέχεια τον κάλεσαν να γευματίσει μαζί τους.

Ο Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός Στέφανος Δράκος, επισκεπτόμενος το χωριό Λάερμα, το Σάββατο 12 Απριλίου 2014, συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες παραδοσιακών ταβερνών του χωριού, καθώς και με αρκετούς μόνιμους κατοίκους του, ενώ άκουσε προσεκτικά ορισμένα από τα προβλήματα που τους απασχολούν. Στη συνέχεια γευμάτισε μαζί τους, και δεσμεύτηκε να τους επισκεφθεί ξανά, ώστε να υπάρχει μία στενότερη επαφή μαζί τους, προκειμένου να εξεταστούν οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης των ζητημάτων που τους απασχολούν.

Κατά τη διάρκεια παραμονής του στα Λάερμα, είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με τον πάτερ του χωριού, αλλά και με αρκετά παιδιά που είχαν ξεχυθεί στους δρόμους και γυρνούσαν από σπίτι σε σπίτι, κρατώντας καλαθάκια με μαργαρίτες και φορώντας λουλουδένια στεφάνια, αναβιώνοντας το έθιμο του Λαζάρου. Ο πάτερ του χωριού, μαζί με τα μικρά παιδιά, επισκέφθηκαν μάλιστα με τον κ. Δράκο και σπίτια της περιοχής, στο πλαίσιο αναβίωσης και διατήρησης των εθίμων του Πάσχα.

«Οι άνθρωποι που ζουν στα χωριά της Ρόδου, μακριά από την πόλη, αντιμετωπίζουν ορισμένα σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε. Όμως, αποδεικνύουν ότι αυτό, σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνει την ειλικρίνεια των συναισθημάτων που τους χαρακτηρίζει, την εγκαρδιότητά τους, αλλά και την από καρδιάς φιλοξενία τους», ανέφερε ο Στέφανος Δράκος, συμπληρώνοντας ότι, πριν, αλλά και μετά την 18η Μαΐου 2014, εφόσον οι πολίτες της Ρόδου τους εμπιστευτούν, θα βρίσκονται στο πλευρό τους, έχοντας ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά τους, ώστε να κατανοούν, αλλά και να επιλύουν τα προβλήματά τους.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 13 Απριλίου 2014, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Δράκος, επισκέφθηκε τα Στεγνά και τον Αρχάγγελο, όπου συνομίλησε με αρκετούς πολίτες, οι οποίοι του ανέπτυξαν ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζητώντας σε κάποιες περιπτώσεις και τη βοήθειά του. Εκείνος, από την πλευρά του, τους άκουσε προσεκτικά, εξηγώντας τους, σε κάθε περίπτωση, πως μπορούν να επιλυθούν ορισμένα απ’ αυτά, συμβάλλοντας, τόσο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, όσο και στην ανάπτυξη της περιοχής.

Pin It on Pinterest