Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης

Με επιτυχία έληξε το τριήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης, με θέμα για το 2014: «Δράκοντες και Τέρατα» που συνδιοργάνωσαν: ο Χώρος παραμυθολογικής αφήγησης «Ανεράδες» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Περιφέρειας Α/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος  για την οργάνωση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, «Μεσαιωνικό Ρόδο».

Προσκεκλημένη, για τις μέρες των εκδηλώσεων, ήταν η ψυχοπαιδαγωγός και παραμυθού, Σάσα Βούλγαρη, που πραγματοποίησε αφηγήσεις παραμυθιών σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία ενώ συμμετείχε και σε όλες τις εκδηλώσεις του τριημέρου, που περιλάμβανε: Διάλεξη – συζήτηση, με θέμα: «Αφηγηματικές Περιπέτειες με δράκοντες, ήρωες, ηρωίδες και άλλα δεινά…», Βραδιά Αφήγησης για μεγάλους και σεμινάριο για την τέχνη της μυθοπλασίας και της δημιουργικής γραφής, με τίτλο: «Δυο κουκιά και δυο ρεβίθια, πόσα κάνουν παραμύθια;»

Όλες οι εκδηλώσεις ήταν ανοιχτές στο κοινό ενώ το ενδιαφέρον και η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, τόσο από το χώρο της εκπαίδευσης, της τέχνης και του πανεπιστημίου, όσο και από ανεξάρτητους χώρους, ενώ υπήρχαν αιτήματα για συνέχιση αντίστοιχων δράσεων στο νησί μας, όπου η αφηγηματική τέχνη είναι ένα είδος σε … έλλειψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η νέα συνεργασία μεταξύ των τριών συνδιοργανωτών ήταν άριστη και καρποφόρα, με σημαντική προοπτική για συνέχεια, καθώς ήδη συζητιούνται νέα εγχειρήματα, που θα συνδέουν την εκπαίδευση με την πολιτιστική κληρονομιά, αποφέροντας ουσιαστικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία. Περισσότερα θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Οι διοργανωτές επιθυμούν να ευχαριστήσουν την Αρχαιολογική Υπηρεσία (4η εφορεία) για την παραχώρηση του ξενώνα της Αγ. Αικατερίνης.

Για τις «Ανεράδες»       Σχολικός Σύμβουλος        Για το «Μεσαιωνικό Ρόδο»

      Γιώργος Κατσαδώρος     Πέτρος Σπανός                Άννα Αχιολά

Pin It on Pinterest