Σε σημεία με αυξημένη κίνηση και μεγάλη επισκεψιμότητα τοποθετεί απινιδωτές το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, ενισχύοντας τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε περίπτωση καρδιακού επεισοδίου.
Συνολικά έχουν προβλεφθεί 14 απινιδωτές σε Ρόδο και άλλα νησιά της αρμοδιότητάς του, με προτεραιότητα σε λιμάνια, μαρίνες και απομακρυσμένα σημεία όπου η γρήγορη πρόσβαση σε βοήθεια μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική.
Πού βρίσκονται οι απινιδωτές στη Ρόδο
Στη Ρόδο έχουν ήδη τοποθετηθεί ή προγραμματίζονται απινιδωτές στα εξής σημεία:
Ακαντιά: Στο σημείο έκδοσης εισιτηρίων, μέσα στο café. Ο απινιδωτής είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Τσαμπίκου Καράμπελα.
Τουριστικό Λιμάνι: Τοποθετήθηκε απινιδωτής αφιερωμένος στη μνήμη του στελέχους του Λιμενικού Σώματος Γιάννη Κοντοβά.
Κολώνα: Διαθέσιμος απινιδωτής για την κάλυψη της λιμενικής ζώνης.
Μαρίνα Μανδρακίου: Η συσκευή βρίσκεται στο γραφείο Ασφάλειας, με δυνατότητα πρόσβασης όλο το 24ωρο.
Φαληράκι: Προγραμματίζεται η τοποθέτηση νέου απινιδωτή.
Κάμειρος Σκάλα: Θα εγκατασταθεί επίσης απινιδωτής τις επόμενες ημέρες.
Η επιλογή των σημείων γίνεται με βάση την κίνηση που παρουσιάζουν, τον αριθμό επισκεπτών αλλά και την απόσταση από οργανωμένες υγειονομικές δομές.
Ιδιαίτερη σημασία έχει η 24ωρη πρόσβαση στις συσκευές, καθώς σε περιστατικά καρδιακής ανακοπής τα πρώτα λεπτά είναι κρίσιμα.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει προχωρήσει και σε άλλες παρεμβάσεις ασφάλειας στους χώρους ευθύνης του, όπως η τοποθέτηση σωστικών μέσων και συναφούς εξοπλισμού.
Η δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου απινιδωτών σε λιμάνια της Ρόδου και των Δωδεκανήσων προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο προστασίας για κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες, ιδιαίτερα κατά τους μήνες αυξημένης τουριστικής κίνησης.
Διαβάστε επίσης: Όλα τα νέα της ημέρας στο Rodosreport.gr
- 28η Οκτωβρίου στη Ρόδο: Πιθανότητα βροχών την ώρα της παρέλασης – Τι δείχνουν ECMWF, GFS και ICON
- Ένωση Γονέων Ρόδου: «Μαθητές απειλήθηκαν με αποβολές και αστυνομία για να μη συμμετάσχουν στην πορεία»
- Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει η Λαϊκή Αγορά Αγίου Δημητρίου Πόλεως Ρόδου λόγω της αργίας της «28ης Οκτωβρίου»
- Α.Σ.Τ.Ι.Ρ. Ιαλυσού: Τα κορίτσια που παίζουν με την καρδιά τους και η ξεχωριστή ιστορία της Γαβριέλας Καμπουράκη
- Επίσκεψη στο στρατόπεδο ΔΑΝ Μεγίστης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα
