Στη σύλληψη ενός 18χρονου ημεδαπού, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε σειρά διαρρήξεων επιχειρήσεων στη Ρόδο, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νότιας Ρόδου.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2026, ενώ από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν συνολικά πέντε περιπτώσεις διάρρηξης επιχειρήσεων.
Τέσσερις νεαροί πίσω από τις διαρρήξεις
Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, ο 18χρονος μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς του, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη δικογραφία, φέρεται να έδρασε στις 9 και 16 Αυγούστου.
Οι τέσσερις φέρονται να χρησιμοποιούσαν Ι.Χ. αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους και να παραβίασαν συνολικά πέντε επιχειρήσεις, από τις οποίες αφαίρεσαν χρηματικά ποσά.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε έπειτα από τη διερεύνηση των σχετικών καταγγελιών και την αξιοποίηση και συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί.
Χωρίς δελτίο ταυτότητας ο 18χρονος
Κατά την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε επιπλέον ότι ο 18χρονος δεν είχε προχωρήσει στην έκδοση δελτίου ταυτότητας, γεγονός που περιλαμβάνεται επίσης στη δικογραφία.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία και μη έκδοση δελτίου ταυτότητας.
Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα αφορά και τους τρεις συνεργούς του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.
