Ένα νέο κεφάλαιο για τα άτομα με διαβήτη στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα
Κάλεσμα συμμετοχής στις πρώτες εκλογές των «Ζαχαρένιων Ιπποτών»
Μια σημαντική στιγμή για την κοινότητα των ατόμων με διαβήτη στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα πλησιάζει, καθώς ο νεοσύστατος Δωδεκανησιακός Σύλλογος Ατόμων με Διαβήτη «Ζαχαρένιοι Ιππότες» καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις πρώτες εκλογές για τη συγκρότηση και λειτουργία του συλλόγου.
Με σύνθημα «Μια νέα αρχή», οι «Ζαχαρένιοι Ιππότες» φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μια δυναμική κοινότητα αλληλεγγύης, ενημέρωσης και διεκδίκησης για όλους όσοι ζουν με σακχαρώδη διαβήτη, ενισχύοντας τη φωνή τους και προωθώντας δράσεις που αφορούν την ποιότητα ζωής, την υγεία και τα δικαιώματά τους.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Ιουλίου 2026, από τις 16:00 έως τις 20:00, στα γραφεία του Συλλόγου ΑμεΑ Ρόδου, στην οδό Ερρίκου Σλήμαν 1 στη Ρόδο.
Δικαίωμα ψήφου έχουν άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2, καθώς και ένας από τους δύο κηδεμόνες ανήλικου παιδιού με διαβήτη. Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία αποτελεί η εγγραφή στον σύλλογο.
Μέσα από τη συμμετοχή τους, τα μέλη καλούνται να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός ισχυρού φορέα εκπροσώπησης που θα λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για τα άτομα με διαβήτη σε ολόκληρη τη Δωδεκάνησο.
Οι άνθρωποι του συλλόγου απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα σε όλα τα μέλη να δώσουν το παρών και να συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της κοινότητας, τονίζοντας πως «η φωνή σου έχει αξία, η ψήφος σου έχει δύναμη».
Στόχος των «Ζαχαρένιων Ιπποτών» είναι η ενημέρωση, η αλληλοστήριξη, η προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με διαβήτη και η ενδυνάμωση μιας κοινότητας που θα διεκδικεί καλύτερες συνθήκες και περισσότερες ευκαιρίες για όλους.
Η 18η Ιουλίου αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον σύλλογο, καθώς τα μέλη του καλούνται να γράψουν μαζί το πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας του.

